torsdag 9 oktober 2008

Trygga räkan ...

Tryggare kan ingen vara än ... exempelvis våra svenska miljonärer. Tidningen Affärsvärlden har från ett miljonärsblad plockat upp den goda nyheten att miljonärerna inte skräms av krisen.

Samtidigt som likviditetskrisen regerar på den globala interbankmarknaden, sitter de svenska miljonärerna lugnt i båten. De tänker inte deppa utan i stället fortsätta investera och konsumera som om inget hänt.

Det är väl trevlig att unna sig lite rysk kaviar då och då ....


(Vad är "global interbankmarknad"?) Det känns tryggt att veta att det är några människor som kan sova lugnt om nätterna. Kanske de då och då ropar ett hurtigt "yes we can!". De tycks i allmänhet föredra Obama nämligen.

Så många som 85 procent tänker inte förändra sin konsumtion alls på vin, champagne och avec det närmaste året.

Nästan lika många (73 procent) har för avsikt att äta ute lika ofta i fortsättningen också, och närmare 80 procent tänker shoppa smycken, klockor, kläder och skor precis som tidigare.


Men varför måste de konsumera så tråkiga saker? Varför inte något roligt, som en god bok?... men varför inte variera med en macka med gamla hederliga Kalles då och då? Kanske går bra att skölja ned med en lämplig champagne? Eller ett glas Pommac?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jo minsann! För den ekonomiska eliten är det skördetid och härrrliga tider. Det är nu den kan köpa upp resten av världen - till reapris!

Hur var det sist - Wallenberg köpte upp Krügers imperium för någon krona - ja eller något ditåt.

Björn Nilsson sa...

USA:s och Europas ekonomi går på knäna men det finns kanske rika knösar i Asien som kan gå in och göra en wallenbergare och köpa upp fallfärdiga branscher? Kanske någon rik oljemagnat kan köpa hela Island? Eller en kines med väskan full av dollar?

Det är de riiiiiiikas paradis
men ingen höööööör en fattigs bön!