onsdag 1 oktober 2008

Bildbilaga

Kanske har jag varit för intellektuell på senaste tiden, och publicerat långa texter som inte tillräckligt lättats upp med bilder? För att gottgöra denna försummelse - här kommer diverse skämtteckningar som jag knyckt på nätet de senaste dagarna. Klicka på bilderna för större format! Visa också gärna lite bildsinne genom att analysera och diskutera bildernas form och innehåll!Det är nog inte så kul att vara i bankvärlden dessa dagar, när misstänksamhet och ren motvilja står som spön i backen. Här har vi bankmannen som utbrister att "vi är omgivna av galningar!".Här får nödhjälpen till bankerna en smäll - banken är det enda hus som inte brinner, men brandkåren är där och sprutar vatten i alla fall medan resten får brinna.Jag tror den här teckningen illustrerar det faktum att samma personer som varit med om att driva fram den aktuella finansiella krisen nu skall komma och röja upp i ruinerna. Det blir ju som att låta räven vakta hönsgården.


Och nu över till något annat, som det heter.

McCain gjorde ett misslyckat försök att visa sig handlingskraftig för att lösa bankkrisen. Den här tecknaren låter gubbtjyven ta ett steg ytterligare genom att förklara sig död ett par veckor framåt. Han har ju cancer av en typ som gör framtidsutsikterna rätt dåliga, Det är svårbegripligt att en sådan figur kan släppas fram att kandidera till ett arbete som torde kräva rätt mycket av innehavaren. Antingen dör han på riktigt inom några år, eller också kan han (om han nu blir president) släpas runt i halvdött tillstånd ungefär som salig Leonid Bresjnev i Sovjet på sin tid.


Fru Palin är ett stolpskott som inte bör tillåtas komma i närheten av riktiga journalister om hon skall överleva som något mer än lokal- och regionalpolitiker. Jag har sett spekulationer om att McCain fockar henne om han blir vald och stoppar in någon av sina gubbtjyvskompisar som vice president i stället. Då kan hon åka hem till Alaska och återgå till att skjuta älgar.
Det här är ju ingen skämtteckning direkt. Kanske man kan säga "skämtfoto" i stället? Ett antal glada svarta USA-medborgare ("negrer" sade man nog när bilden togs) som står i kö för någonting. Kanske något elakt bidrag från den ondskefulle Roosevelts ondskefulla New Deal-politik?

2 kommentarer:

Knapsu sa...

Ja vad ska man säga, åtminstone de tre första bilderna är väl mitt i prick?

Björn Nilsson sa...

Fyran var väl lite mer internt amerikansk kan man säga, och femman bara rolig på ett tråkigt sätt.

Var inte du "on the road" förresten?