lördag 18 oktober 2008

Kråkliv


En ruggig kråka som blev ännu ruggigare genom att köras ett varv genom bildbehandlingen.

Finns det något ruggigare och surare än en gammal gråkråka? Kan man inte säga att denna skepnad på något sätt illustrerar den aktuella politiken i riket? Det är surt, det är gnälligt, det är gapigt, det är inte mycket till perspektiv och framtid.

Jag skriver "inte mycket till" eftersom det ju i ärlighetens namn händer en del. Men jag ser inte den stora och kraftfulla rörelse som ger Reinfeldt, Sahlin och vad de nu heter den stora och välförtjänta kängan i baken så de försvinner bort från rikspolitiken.Ja, ibland skulle det kännas bättre att vända rygget åt hela skiten.

5 kommentarer:

Pierre Gilly sa...

Du, nu är jag för en gångs skull av en annan uppfattning. Tala inte illa om kråkor. De är sociala och oerhört smarta. Duvor däremot är ruggiga, även när fjädrarna inte är det.

Björn Nilsson sa...

Smarta - och lite ruggiga. Stadsduvorna är lite snaskiga och snuskiga, antar att det är dessa du menar och inte de eleganta skogs- eller kraftfulla ringduvorna!?

Pierre Gilly sa...

Jag har nog bara sett urbaniserade duvor, och de är zoombies. Det är svårt att tänka sig duvor göra något som här:
http://www.youtube.com/watch?v=dbwRHIuXqMU

Björn Nilsson sa...

Jaha, det var ju en listig rackare. Det är klart, kråkfåglarna är de smartaste i gänget (och lommarna räknas väl som de dummaste). Undrar om det var en svartkråka, det var i alla fall inte vår vanliga gråa variant på filmen. För många år sedan visade TV en tjuvfiskande kråka också som plockade upp metrevar ur vinterfiskarnas hål.

Men jag tycker de ser ruggiga ut i alla fall ... .

Pierre Gilly sa...

http://www.youtube.com/watch?v=1P8Nwl7FAJk&feature=related