söndag 31 januari 2010

Länkar Indien

Jag tycker jag skulle vilja förmedla mer nyheter om Indien och Nepal, men har å andra sidan lite dåligt med tid för att presentera långa och genomtänka inlägg. Men det finns ju en lösning. En del andra bloggare lägger helt enkelt upp listor med artiklar på nätet som de tycker kan vara intressanta, och till varje länk läggs bara en kort upplysning vad det handlar om. Så jag tror jag kör den stilen ett tag för att se hur det går.

West Midnapore: Maoists announce ‘loan waiver’ for farmers Med penningutlånare som kan ta upp till fem procents ränta per månad kan det vara en populär åtgärd när maoisterna inför räntebegränsningar i ett område i Västbengalen där de har starkt inflytande. Ocker är ett av många hot mot bönderna.

West Bengal: Maoists trying to cash in on potato farming crisis Ett exempel på hur maoisterna tar upp lokala frågor. Hade ingen aning om att man odlar potatis i Bengalen. Maoisterna hotar med att släpa snikna mellanhänder till folkdomstolar samt kräver att regeringen hjälper odlare och lantarbetare och ger anstånd med återbetalning av lån.

India For Selective Assassination Of It’s Own Citizens? Tänker den indiska regeringen ta hjälp av israeliska mördare för att röja undan oppositionen?

Jharkhand: Maoists Set Terms for Peace Talks Det förs alltså någon sorts diskussioner om fredssamtal i deltaten Jharkhand, men med tanke på vad som påstås i föregående artikel bör nog maoisterna agera väldigt försiktigt.

Inga kommentarer: