lördag 18 augusti 2012

Se på dina skor, ...... andra gör det. Kommer någon ihåg den gamla reklamparollen?

Det här är mina sandaler. Jag har två par i gott skick. Ett tag hade jag fyra av samma sort, men de två äldsta blev så söndergångna och spruckna i lädret så att skomakaren gav upp. Men de två sista hoppas jag räcker för resten av min levnad.

En intressant sak är att två gånger denna sommar har vilt främmande personer på gatan kommenterat sandalerna. Första gången var det en äldre herre (i min ålder kanske) som utropade att det var sextiotals-stuk på dem. Andra gången var det en yngre kille (mellan trettio och fyrtio antar jag) som stannade cykeln och undrade om de går att få tag på någonstans.

Så något speciellt kanske det är med dem. De är i alla fall väldigt sköna att gå i! Och i dessa tider av skyfall har man ju fördelen av att vattnet åker ut ur sandalerna lika fort som det kommer in - det är väl bra!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Grymt kyliga dojjor! :)

Björn Nilsson sa...

Öööh ... jaha?

Anonym sa...

Skriver man lättsamma bloggposter får man nog räkna med lika lättsamma kommentarer. Jag (som är 40 år) tycker att det är rätt "kyliga" dojjor. Det är väl bra så. Varför detta "hummande" till min kommentar!? Det framstår i min värld som snålt och en smula grälsjukt.

För övrigt har du en mycket läsvärd blogg. Du har ofta genomarbetade och relevanta texter. Fortsätt så. Jag ska hädanefter läsa dem och bespara dig kommentarer. Det tror jag blir bäst för alla parter.

Mvh/Urban

martin sa...

Fina!

Men jag håller mig till mina träskor, de passar både till jeansen och begravningskostymen!

Omar sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Björn Nilsson sa...

Det är fullt OK att kommentera Urban, det var bara det att i det här fallet begrep jag inte hur frasen skulle förstås. Inte fasen vet jag vad fyrtioåringar drar med för slang numera, det stadiet lämnade jag för flera årtionden sedan :-)

Träskor, sabot på franska, man kan kasta dem på någon/något och därmed bli saboteur/sabotör!

martin sa...

I min barndom var den första attacken när men rök ihop med andra barn att sparka iväg träskor i deras riktning för att sedan kasta sig över dem(eventuellt sparka trällerna i deras riktning och sedan fly om de var större än en). En sko som inte bara ger en god hållning och luktfria fötter, utan har flera användningsområden!

kalebass sa...

Aha, du har börjat med outfit-inlägg ! Ja, det är det i särklass populäraste ämnet. Har själv gjort ett skoinlägg..;-) för länge sedan, lite mera slitna åt vänster förstås...

Björn Nilsson sa...

Hoppas du växt ifrån det där Martin ...

Ja, Kaleb., jag höll på och skrev ett långt inlägg men det var så jäkla tråkigt så jag skrev det här i stället, bara för att visa att bloggen lever!