fredag 10 augusti 2012

Motattack?

Nalle (?) fotograferad torsdag kväll på Söder Mälarstrand i Stockholm. Är det månne någon vitrysk reklambyrå som gått till motattack och börjar släppa nallar (?) från flyg över Stockholm för att protestera mot Reinfeldt-regimens terror?

9 kommentarer:

Sixten Andréasson sa...

Haha - om det bara ville stanna vid fredligt nallekrig. Tyvärr ser det inte så ut. USA och EU moilileras mot den mindre staten Belarus. Sanktioner börjades med mot Libyen och sen Syrien.....

Björn Nilsson sa...

Vitryssland har ju fördelen att ha en gräns mot en stark och positivt inställd granne. Samarbetet mellan Ryssland och Vitryssland stärks vartefter enligt Putins stora visioner, så USA och EU får nog fundera på hur långt man vågar gå när det gäller att bråka med vitryssarna.

Sixten Andréasson sa...

Jo, som tur är har nog vita och icke så vita ryssar rätt gemensamma intressen. Ville mer peka på "principen". Att våran ledning i utrikespolitiken vill hänga på ett mönster från Washingto, tror jag. Verkar inte riktigt inhemskt svenskt? Visst rysskräck och antikommunism, men just sanktioner.....Vem sanktionerar sanktionerna?

Björn Nilsson sa...

Hela historien utandas trötthet på något sätt. Ärligt talat: en diplomatisk kris mellan Sverige och Vitryssland verkar rätt fånig. Vi har inga intressen där och de har inga intressen här. Verkar mer som man maler på för malandets skull.

Anonym sa...

Den va kul. Tyvärr stannar skrattet i halsen när jag inser att du skulle blivit arresterad om du publicerat denna i Vitryssland

Eldorado

Björn Nilsson sa...

Är du säker på det? Drift med svenska knäppgökar kanske uppskattas? Och att termen 'arresterad' existerar i Vitryssland? (Den gör det inte i Sverige, 'omhändertagen' bör det heta här om jag minns rätt. Arresterar gör man i anglo-saxiska länder.)

Hade vi haft en någorlunda oberoende utrikespolitik i Sverige skulle förmodligen den här idiotiska konflikten inte ha inträffat. Det luktar beställningsjobb.

Anonym sa...

Så säker man kan vara utan att ha varit med på plats. http://www.nydailynews.com/news/world/belarus-journalists-arrested-pro-democracy-teddy-bear-blitz-article-1.1133109
Ordet arrestera är tydligt väldigt gammalsvenskt och finns fortfarnade med i SAOL. Häpp!

Vad et eventuellt luktar är helt ointressant, hitills har inget kommit fram som säger att Svenska Ambassaden har gjort något fel.

det som är intressant är hur den demokratiskt valde presidenten i Vitryssland reagerar på demokratisk kritik

Eldorado

Björn Nilsson sa...

Det kan fungera att dra slutsatser på avstånd, exempelvis att det inte blev någon "färgrevolution" i Vitryssland. Det vet vi. Försök gjordes, men de stora folkmassorna ville inte vara med. Här är en gissning, men om vi antar att vitryssen i gemen hade lite hum om vad som hände i grannländerna så verkade de utsikterna för det egna landet inte särskilt lockande.

Jan Wiklund sa...

Eldorado: Oberoende av vad vi tycker om Vitrysslands regering gäller att ett lands regering inte har rätt att försöka avsätta ett annat lands.

Det är en bra pragmatisk princip att tjyvhålla på, annars blir resultatet krig utan slut. Vad skulle vi säga om t.ex. Rysslands regering försökte avsätta Sveriges regering med hänvisning till exempelvis dess destruktiva finanspolitik?