fredag 10 augusti 2012

Jamen ...... det var väl inte bara spånken, lite mat fick de väl också för pengarna?

Den gnällige kan naturligtvis fråga varför centerpartiet, som lär vara ett av världens rikaste partier, inte kan betala sina restaurangnotor ur den egna kassan? Men det kan röra sig om någon sorts pervers upprorsrörelse: "vi betalar inte (själva, det får andra göra)!" Eller helt enkelt bokföringsslarv. "Bristande rutiner" brukar väl ofta framhållas när det går på tok med det här.

Att framhålla sprit i en offentlig skandal, är det månne rätt typiskt svenskt? Fixeringen vid sprit fick en massa tokstollar att utan eftertanke rösta ja till EU en gång i tiden ("wow, EU, jättebillig sprit hur mycket som helst"!) samtidigt som avundsjukan med hög röst hävdar att en politiker som tar sig en grogg eller pimplar dyrt årgångsvin inte får låta detta betalas med skattemedel. Allrahelst inte på "lyxkrogar" som det står med lite mindre text på löpsedeln.

Räknat i reda pengar verkar det här ändå vara rätt blygsamt jämfört med andra konstigheter som Alliansen hållit på med. Men en liten lättbegriplig skandal kan ju alltid fungera som avledare för uppmärksamheten när det sker betydligt värre saker i närheten.

10 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Det lustiga i sammanhanget är inte pengarna utan hur det skulle låtit från borgerligt håll om de inte suttit vid makten.

Björn Nilsson sa...

Hade det handlat om en socialdemokratisk minister hade avgångskraven stått som spön i backen från första dagen!

Jan Wiklund sa...

I det här fallet har man nöjt sig med att kräva att Lööf måste få bättre rådgivare...

Dubbelmoral? Oh nej då!

Björn Nilsson sa...

"Galen och omgiven av dålig rådgivare kan jag inte annat än beklaga ..."

Det var väl ungefär vad jag skrev på en lite mer principiell nivå i något tidigare inlägg: bristande erfarenhet och ungdom kan kompenseras av bra folk i närheten. Men som Foto-Lasse skrev så måste även de inom C som lyfte fram och rekommenderade Lööf ta en del av ansvaret. Såg de inte att Lööf var mest en pratmakare? Men här har väl även omgivningen suttit med näsan i vinglaset utan att notera hur katastrofen närmade sig.

kalebass sa...

Jag såg intervjun med Lööf, där hon uttalade sig om Lugnet och dennes "avsättande". Vem kunde då ana att hon själv var en lika god kålsupare ! Förtroendet för våra folkvalda var redan nere på noll...Vill nog påstå att deras handlande bara visar att de också är människor. Det kunde hänt i vilket läger som helst !

Björn Nilsson sa...

Haha, om förtroendet är vid noll är det väl bara att fortsätta att jobba sig framåt längs minussidan av tal-linjen! Gränsen ligger vid oändlighetstecknet! Kämpa på, det finns alltid någon förtroendevall att bryta ner!

Knapsu sa...

Att centerpartiet inte betalar själv utan skickar räkningen till staten beror väl på att det är ett nyliberalt parti som hatar staten och därför gör allt för att skada densamma?

Sedan håller jag med i din analys att vi röstade ja till ett medlemskap i EU för att få tillgång till billigare sprit.

Björn Nilsson sa...

Ett självmordsbeteende hos C: de överger sina gamla kärntrupper bönderna som gärna vill ha statligt stöd och regleringar för att överleva, och försöker hitta nya ultraliberala kärntrupper i städerna. Och då ramlar man mellan stolarna, för de som man vill värva nu verkar inte särskilt intresserade ... Den nyliberala falangen i svenska väljarkåren är nog inte mycket större än den principfast kristna gruppen som röstar på kd. - Och därmed har vi två partier som kanske försvinner ur riksdagen och får leva vidare som kommunala angelägenheter i sina kärnområden.

Jan Wiklund sa...

Det borde finnas utrymme för ett intresseparti för landsbygden. Dvs allt utanför storstadsområdena. Sådär en 10-15 % borde väl ett sådant kunna ta?

Björn Nilsson sa...

Du kanske har rätt (igen), men jag sätter ett litet frågetecken i marginalen.