lördag 9 mars 2013

Kungsträdgården, Reva, 9 mars

Trots att det meddelades igår att de märkliga identitetskontrollerna i tunnelbanan skall upphöra så var det mycket folk som demonstrerade mot tilltaget i Kungsan idag. Uppåt 2000 personer enligt Svenskan.


3 kommentarer:

martin sa...

Lean Six Sigma i rasism är inte så snyggt nej. Nu har de delvis sluta, men den toppstyrda IT-baserade micromanagementsystemet fortgår och förstör allt den rör vid.

Teknokraterna trodde att nu kan ALLT genomgå en Henry Ford revolution, ALLT kan bli löpandeband, vård, polisarbete osv.

Men lean six sigma förlorar all överskottsinformation och det är den som gör en polis till en bra polis. Det som gör en läkare till en bra läkare.

Myndigförklara folket, ekonomen och chefen är inte den enda tänkande människan i någon organisation. Lita på att människor har intelligens och kompetens, det bevisar de att de har när deras innovationskraft organiseras emot ditt mätsystem istf mot uppgiften de skall lösa.

Björn Nilsson sa...

Öööh, vet inte riktigt om jag hänger med. Är detta en kommentar till Reva-inlägget, eller till det jag skrev nu på söndagsmorgonen?

martin sa...

REVA är en del i pinnjakten, metoden det implementerades med kom till pga Lean Six Sigma (eller Lean production som heleten kallas i akademin).

Polisfacket säger, toppstyrning från justitiedepartementet, det är Lean Six Sigma zealoter där som uppfinner såna här metoder, eller de uppstår genom att samhällsvetarna i sitt försök att komma in i den kvantitativa vetenskapens värld fått för sig att det man säger sig mäta är detsamma om det man mäter. Men i själva verket organiseras folket i organisationen mot mätredskapet, så i slutändan mäter man bara sitt eget mätinstrument.

Såna här fel uppstår som en följd av en sjukdom som uppstått i samhällsvetenkapen, management och ekonomiska vetenskapen och som blommt ut fullt i New Public Management.

Kan utveckla mer senare, måste på partistämma.