torsdag 28 mars 2013

Språkligt knyckandeTerje Hellesø vet inte var han hämtat materialet till de manipulerade bilder: "Jag hade inget system när jag sökte på Google", säger han.

14 ord som engelskan vill ”stjäla” från oss


Jaja, de har ju redan knyckt 'ombudsman'. Som det så sant är sagt: det börjar med en synål och slutar med en silverskål. Har man börjat nalla är det svårt att sluta! Kan de inte lägga av med sin tjatiga engelska och gå över till svenska helt och hållet? - Svenska, det nya världsspråket!

4 kommentarer:

Karl Malghult sa...

Kan inte vi gå över till isländska? Kunde man i Israel "återuppfinna" hebreiskan ska väl inte vi vikingaarvtagare vara sämre. Personligen är jag lite svag för fyrkasussystem och det vore pampigare att få delta i ett val till Alþingi. Alltinget, ett ting som bestämmer över allt, framför Riksdagen, som bara bestämmer snävt definerade riks-angelägenheter.

Carl Jacobson sa...

"Ombudsman" har lånats in till många språk - t.ex. till thailändskan.

Björn Nilsson sa...

Jag befarar att vi nog dessvärre ÄR sämre. Och hur skulle vi, som talar så förslappat idag, kunna ta till oss ett så kraftfullt språk som isländska?

Björn Nilsson sa...

Undrar om en thailändsk ombudsman är lika tandlös som JO och liknande instanser i Sverige? Det uppstår väl knappast några jordbävningar om JO slår näven i bordet.