lördag 23 maj 2009

Jämförande konststudier


När jag spankulerade runt i Botaniska trädgården i Uppsala förra lördagen upptäckte jag den här rödmålade företeelsen. Det är ett verk av Oscar Reutersvärd och kallas "Accelererande flykt". Men påminner den inte om något?Jo, nog är det här en tämligen likartad skapelse: "Progression" av Arne Jones. Och den står i Skinnarviksparken på Söder i Stockholm.

Vad skall man säga om detta? Två själar och en tanke? De påminner om två raketuppskjutningar, fast Reutersvärds version verkar ta en bana så att det kommer att bli kraschlandning någonstans bortåt Fyrisån medan Jones' progression sticker iväg rätt ut i rymden.

Fast är det så kul som konst betraktat? Jag vet inte! Det behöver ju inte vara så spännande även om det är konstprofessorer som har snickrat ihop verken.Från Konfliktportalen.se: Anders_S skriver Lösningen på rymningsproblemet, Kaj Raving skriver EU sätter kapitalismen före humanismen, Jinge skriver Ny Wanja-affär drabbar (S), totalavloning skriver Total Avlöning 22/5/09 Om att veta sin plats i stacken., Baskien Information skriver Norsk Solidaritetsrörelse skapad och demokratisk seger!, andread0ria skriver Hjältarna i Kållered

Inga kommentarer: