söndag 24 maj 2009

Det försynta partiet

Jag brukar läsa Tomas Jonsson trevliga blogg från Smålands kustland och stundtals kommentera. I allmänhet är vi inte oense, men här är en sak som är av generellt intresse så jag tar mig friheten att lyfta den från kommentarsfälten till en egen bloggpost. Det handlar om man skall rösta i EU-valet och vad Vänsterpartiet kan/bör göra. Så här skriver Tomas:


Lägre moms på miljömärkta livsmedel motionerade jag om till vänsterpartiets kongress för några år sen. Men frågan avslogs eftersom det bryter mot EU:s lagstiftning om konkurrens. Jag gick aldrig vidare, men en fortsättning är att driva frågan om att förändra EU:s lagar så att det blir möjligt med differentierad matmoms.

Det centrala har jag kursiverat. EU säger nej och då ber V försynt om ursäkt och smiter iväg. Hur skall man tro att ett sådant parti vågar sätta klackarna i marken och säga NEJ! Sådana frågor som Tomas tog upp skall naturligtvis drivas stenhårt eftersom de avslöjar idiotin hos EU. Och mot EU-direktiven kan resas en annan paroll: Det är rätt att göra uppror! Vi går inte med på att hunsas av EU-byråkrater eller deras svenska knähundar!Från Konfliktportalen.se: Anders_S skriver Storbritanniens korrumperade politiker, Jinge skriver Förnedrings-TV, 1915 skriver Röst till salu, Björn Nilsson skriver Jämförande konststudier, Kaj Raving skriver EU sätter kapitalismen före humanismen, totalavloning skriver Total Avlöning 22/5/09 Om att veta sin plats i stacken.

2 kommentarer:

tomasrj sa...

Uppriktigt så förstår jag inte din ovilja mot att rösta i valet till EU-parlamentet. Och jag förstår dig ännu mindre nu när jag börjar förstå att ditt motstånd grundar sig i att vänsterpartiet är flata. Det finns ju, som jag också ser att du tagit upp i ett senare blogginlägg, ett flertal alternativ. Arbetarinitiativet som samlar vänster till vänster om vänsterpartiet är ett initiativ som jag mycket väl skulle kunna tänka mig.

Björn Nilsson sa...

Skulle det bli fler röstsedlar - vad det än står på dem - kommer det att utropas som att "stödet för EU ökar".

Nu har jag hört det där om ArbetarInitiativet från flera håll som jag inte riktigt väntat mig. Kanske något att fundera på i alla fall? Det finns ett färskare inlägg jag skrev om det.

Känns fånigt att sitta och gruva sig som om just min röst skulle betyda någonting!