söndag 24 maj 2009

Mohamed går över kanten

Den skada Mohamed Omar nu åstadkommer genom att bygga en bro mellan fascistiska och islamistiska sekter är svår att överblicka. Inte minst Sveriges muslimer har anledning att oroa sig. Islamofobin kan efter det här bara öka. Och Israels advokater, som ser all Israelkritik som antisemitisk, har av Mohamed Omar fått ett helt vattenfall på sin kvarn. Var det det han ville?

Så skrev Knut Lindelöf på FIB/K:s hemsida i ett inlägg som är en månad gammalt. Undrar vad han skulle skriva idag, efter en av Mohammed Omars senaste intervjuer, återigen med Lars Wilhelmson. Vad skall man säga om detta radarpar: en olycka kommer sällan ensam? (Intressant - när jag skall lägga upp en länk till intervjun kommer det upp en text om att bloggen är borttagen. En tillfällig grej, eller ...?)

[Tillägg senare på kvällen: nu är MO:s blogg uppe igen, angivet inlägg finns här under den lustiga (?) rubriken Sionistkritiken gör framsteg.]

Det har blivit allt klarare under senare år att samma hatmekanismer som drev på judehat och antisemitism före Andra världskriget faktiskt är i farten igen, men i våra tider är det muslimer och folk från Tredje världen som är måltavlan. Det är ungefär samma typ av anklagelser: våldsamma, falska, terroristiska, har som mål att ta över världen, har förklarat krig mot oss, finns som femtekolonnare i våra samhällen, styr media, hjälps av vänstern. Det är sådant som Forum för levande historia skulle syssla med om man gjorde något vettigt - men det gör man inte. (Se en tidigar notis om detta.)

Med andra ord är det viktigt att syna och plocka isär den typen av bokstavligen livsfarliga teorier. Vi vet ju vad de legitimerar. Hade Israels och USA:s bombkampanjer, ockupationer och terror varit lika lätta att motivera om inte marken hade beretts av hatkampanjer mot muslimer? Hade den naziledda massutrotningen av icke önskvärda folkgrupper i Europa varit lika lätt och den inte förberetts av propaganda av denna typ? Bakom specialetiketterna "judehat" eller "muslimhat" döljer sig den generella etiketten "hat".

Om Mohamed Omar vore riktigt slug i huvudet, och äkta muslim, skulle han vara oroad över alla hatläror som demoniserar hela folkgrupper. Han tillhör ju själv en grupp som är i skottfältet och borde därmed vara angelägen att motverka hattänkande som sådant. Men icke. I intervjun med Wilhelmson kommer den senare dragande med att "sionisterna förklarade krig mot Tyskland". Det rörde sig tydligen om att judiska grupper i USA förespråkade bojkott mot Tyskland.

Tankegången förs inte vidare, men underförstått kan man förstå resonemanget: 1. judarna förklarar krig mot Tyskland vilket innebär 2. att alla judar är fiender och förrädare och måste bekämpas. Och vips har man en motivering till att generellt behandla judar som fiender! Man behöver inte ändra resonemanget så mycket för att få det till att "muslimerna" har förklarat krig mot oss och att vi för vår egen säkerhets skull måste göra oss av med muslimerna som finns här". Fattar inte MO det? Wilhelmson kanske/kanske inte gör det.

Det får man inte veta, för MO svarar inte på frågor. Om man frågar kommer det i stället störtande ett följe av individer som skall försvara honom genom att börja tjattra om något annat. Någon eller några låter som förvirrade muslimer, andra har en tämligen påträngande brun färgton. Inslaget av folk som verkar vara nazistiskt influerade är ganska stort på MO:s kommentarssida. Fast de kallar sig inte nazister numera.

Om man ställer den grundläggande frågan "till vems fördel?" skulle man faktiskt kunna få det till att MO och Wilhelmson faktiskt är provokatörer som jobbar med desinformation för Israels räkning. Bort med uppmärksamheten från det fortsatta blockaden mot Gaza, allt ljus på islamisterna som "den inre fienden"!

Från Konfliktportalen.se: autonomak skriver Autonoma Kärnan firar Första maj, Jinge skriver Förnedrings-TV, Anders_S skriver Skattefuskande konsulter - kanske toppen av ett isberg?, Björn Nilsson skriver Det försynta partiet, 1915 skriver Röst till salu

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Mycket dystert, men det är så här det går till slut när man börjar mobba en viss grupp, som man gjort med muslimer under många år nu i Västvärlden. Förr eller senare börjar några i den mobbade gruppen ge igen, och då kan det hela eskalera på ett ruskigt sätt. Det var väl i princip så inbördeskriget i Jugoslavien började.

Jag menar att vi ser fler tecken på att en allvarligare polarisering mellan muslimer och infödda hedenhössvenskar håller på att utvecklas. Somliga av dem verkar oskyldiga men är nog i grunden tecken på samma avståndstagande gentemot det "svenska", som att alltfler kvinnor i Stockholm börjar bära huvuddukar. Oförargligt kan man tycka och något vi inte har anledning att bry oss om, och bör acceptera. Men, frågan om vad detta tilltagande bruk av huvuddukar representerar den är måhända inte lika trevlig och svaret är kanske inte bara något så enkelt som att vi måste acceptera "mångkulturalitet".

Nu behöver det ju inte gå riktigt illa här, svenskarna är ju inte några hetsporrar och vi får väl hoppas att våra politiker agerar förnuftigt (varför de nu skulle göra det i det här fallet?), men ett gott stöd till SD blir ju sådana här reaktioner och det är farligt/obehagligt nog.

Med tanke på hur det ser ut i Gaza och på Västbanken så kan jag i viss mån förstå det hat som denne Omar verkar ha utvecklat dock och trots att det är väldigt kontraproduktivt. Unga män tänker inte alltid och förstår inte alltid vad de i värsta fall kan driva fram med sina ageranden.

Björn Nilsson sa...

Jag undrar hur stor roll Gaza och liknande spelar för MO numera. Varken för honom eller hans hejarklack på bloggen verkar Palestina spela så stor roll. Och det är nog inte så konstigt, för en stor del av klacken verkar bestå av ganska brunfärgade figurer.

Man kanske bör ignorera MO och prata mer med huvudströmningarna bland muslimer i stället.