fredag 28 augusti 2009

Äntligen - ett riktigt val!


Alla som inte är hedningar har chansen att rösta i kyrkovalet den 20 september! Valsedel och information kom idag. Hurra!

Vad skall man rösta på då? Kyrktuppens vänner? Valförbundet högkyrkliga stalinister? Lågkyrkliga smådjävlar? - Ja, sannerligen, det är inte lätt att hitta bästa alternativet!

Är inte det här ett val som känns betydligt mer angeläget än farsen med EU-valet? Eller för all del de svenska riksdags- och lokalvalen? Vem man än röstar på i kyrkovalet kommer det inte att medföra att gamla kända eller nya förhoppningsfulla byråkrater kommer att förfölja och avlyssna oss. En del hävdar att "Gud hör bön" vilket skulle tyda på stor avlyssningskapacitet, men det tror jag inte riktigt på. Jag tvivlar till och med på den modifierade parollen "Gud hör bönder". Nej, vi kan rösta här och känna gott samvete och ingen oro för vad de valdas högsta chef eventuellt kan hitta på.

6 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Fast alla får inte rösta i kyrkovalet, ex v jag.
Däremot tvingas jag vara med och betala skatt till kyrkan eftersom jag bor i Stockholms kommun. De som inte är med betalar en "begravningsavgift". I Stockholm är begravningsväsendet kommunaliserat, vilket betyder att icke-medlemmar i kyrkan och som bor i Stockholm (och Tranås) får betala begravningsavgiften två gånger. Dels till kyrkarn och dels till kommunen.
Vad kyrkan gör med stålarna skulle även Gud vilja veta.
Jag har frågat honom men inte fått något svar!

Annars brukar det vara ett djädra liv på borgarna om så kallad dubbelbeskattning, men i det här fallet råder tystnad...

Björn Nilsson sa...

Aha, en HEDNING, en stackars vilseförd själ! Fram med bönböcker och vigvatten!!

Om avgiften är dubbel kan man väl få bli begravd två gånger, krångligare är det väl inte? Den sant troende betalar säkert tredubbel avgift!

Anonym sa...

Lasse, det är inte så farligt med dubbel avgift. I allafall inte om du landar på ett trevligt ställe.
Oavsett var du hamnar så får du inga pengar med dig, så det kan ju också kvitta :-)

Eldorado

Björn Nilsson sa...

Aha, här fick vi ju nästan en litterär eller musikalisk referens: "Du kan ingenting ta med dig när du går" sjöng Edvard Persson med salvelsefull stämma i en gammal film. Och sedan gjordes en nyinspelning och ny filmversion med Cornelis Vreeswijk. Herrarna kanske kommer ihåg melodin?

Dessutom skämtade Povel Ramel till det med en version som handlade om "morbror Jan, som var kleptoman", med refrängen "du skall ingenting ta med dig när du går!" Inte klokt vad man sitter här och minns på fredagskvällen!

Anonym sa...

Använd din röst till att befria kyrkan från partipolitiken!!!

Rösta på Frimodig kyrka så vet du att du röstar på någon kyrligt engagerad och inte på någon partipolitiker som bara inte lyckats bli invald nån annanstans

Björn Nilsson sa...

Jo, det är naturligtvis en synpunkt, men var skall man då göra av stackars åsidosatta politiker? De kan väl inte bara driva omkring på gatorna och ställa till ohägn?