söndag 2 augusti 2009

Osorterad bildbilaga II

Några bilder från de senaste månaderna, de flesta från Stockholm men en norrifrån också. Fotografier anses ofta vara konkreta, de "föreställer någonting". Och det gör ju de här också, men i några fall kan man ta dem bara som en konstnärlig upplevelse av färg och ljus snarare än som en avbildning av ett konkret objekt. Som den här exempelvis:Sten, bara kalkhaltig sten vid en fors i Lappland. Många sko- och stövelsulor har nött den här ytan. Nötning kan göra stenen ännu vackrare.


Önskas detaljstudium så klicka på bilderna så kommer de i större format!Glas och annan material på en vägg vid Bergsundsstrand. Det ger tankar på en glad och röd fanborg.Kvarvarande industribyggnader vid Liljeholmskajen. Kan man tänka sig att det finns skönhetsvärden även i dessa rostiga torn, eller är det bara något som skall sopas bort till förmån för en framrullande matta av bostadsrätter med tillhörande skuldsatta människor?

Denna stad som speglar sig själv. Som här i ett pågående husbygge på Ringvägen nedanför Södersjukhuset. Varför alla dessa stora fönster? Handlar det mest om att släppa in ljus, eller är det självbespegling?
"Bara" en brädvägg. Men är det så "bara"?
Tunga moln, beredda på att släppa ner en redig störtskur över den oförberedde vandraren. Själv hade jag för säkerhets skull ett paraply i fickan. Det behövde aldrig användas.
Stoppa plågsamma bildförsök!

Jo. jag tog ett egentligen misslyckat foto, med månen ovanför höghusen på Reimersholme och längre bort på Nybodahöjden, samt i förgrunden trädkronor på Långholmen.

Men varför slarva bort en bild bara för att den inte blev bra? I bildprogrammet fanns en funktion som heter "krom", och jag testade helt enkelt vad som hände när man aktiverade den. Fram kom något som närmast ser ut som ett grått, vintrigt och snöigt landskap. Suck, ja, vi är väl på väg åt det hållet ...Från Konfliktportalen.se: Jinge skriver Bilderblogg uppdaterad, Björn Nilsson skriver Akademibokhandeln i ABCD-klass, Anders_S skriver I svininfluensans grepp, totalavloning skriver total avlöning 2/8/09 tramsar vidare.

Inga kommentarer: