lördag 1 augusti 2009

Bara positivt, så vitt jag vet


... tja, något får man väl svara när de frågar ...


Det blir inga bilder från Prideparaden här. Det får räcka med det jag publicerat förra året. Men när jag kollar bakåt hittar jag en kritisk notis redan här.

I Aftonlövet skriver de rödgröna ledarna att de upptäckt att en femtedel av alla barn inte lever i "traditionella" familjeförhållanden. Det betyder att fyra femtedelar gör det. Fast begreppet "traditionellt" är ju suddigt. Och jag tror nog att många barn har mer nytta av stabila och pålitliga personer omkring sig än av sådana som drar som flygekorrar från det ena förhållandet till det andra och mest är uppfyllda av sig själva. Sedan kan det se ut på olika sätt, men om man skall peka ut ett hot mot "familjen" så är det snarare borgerlig individualism och kapitalism än några kollektivistiska socialistiska ideer. Dessvärre är det svårt att lagstifta fram trygghet i familjekonstellationerna, hur de nu än ser ut, men bygger man ett tryggt samhälle hjälper man åtminstone till.

Såg för övrigt en klagan att AFA inte tillåts vara med i Prideparaden, men däremot Securitas. Annars skulle man väl ha kunnat höja underhållningsvärdet genom att låta dem slå varandra på käften under paraden? - Skämt (?) åsido, AFA uppträder ideellt (slåss utan att få betalt för det) medan Securitas är inhyrda slagskämpar, och där har vi skillnaden. Slåss man mot betalning, är med i den kommersiella svängen, passar man bättre in i paraden helt enkelt. Det åkte säkert med ett lastbilslass moderna svenska legoknektar också.

Nä, det där är ett kommersiellt jippo numera. Bourgeoisin tränger in överallt. Men några gör motstånd, naturligtvis är det de ostyriga anarkisterna som säger om paraden:

I den föräntas vi alla vara en enda stor och lycklig familj, men det är företagen som dikterar villkoren. Som när Afa gick i paraden 2007 och den lyckliga familjen blev ett minne blott. Vi fick bekräftat det vi redan visste - att Pride även var ett borgerligt projekt.

I paraden råder numera en ickevåldspolicy. Grupper som hotar om våld eller använder sig av våld får inte gå i paraden. En nödlösning för att få bort ”stenkastarvänstern”, som inte glatt dansade bakom Mer-bilens ”älska mer” budskap.


Ibland tycker jag riktigt bra om anarkister (och ibland blir jag störtförbannad ...)! Att nita Pride som ett borgerligt projekt köper jag! (Nej vad dumt skrivet, inte "köper", inte bli nedkletad av köp- och säljsamhället!)


Från Konfliktportalen.se: Björn Nilsson skriver Är myr-, människo- eller robothjärnan bäst?, Anders_S skriver Skärp strandskyddet, Jinge skriver Gud finns inte i Haninge, Kristoffer Ejnermark skriver Myterna om Lenin och bolsjevikerna del 2 – Var Oktoberrevolutionen en konspiration?

2 kommentarer:

Anonym sa...

"AFA uppträder ideellt (slåss utan att få betalt för det) medan Securitas är inhyrda slagskämpar, och där har vi skillnaden"

Du kan väl vara snäll och peka på den delen i Securitas anställningsbevis?

Skillnaden är att AFA står för aktion genom våld, medans Securitas (och jag!) inte gör det

Björn Nilsson sa...

Borde väl snarare vara i någon sorts befattningsbeskrivning ... och jag är tillräckligt gammal för att minnas ett samhälle där vi inte hade så mycket av den här sortens embryon till privatarméer. Själv har jag gjort klart tidigare vad jag tycker om AFA:s självpåtagna polisroll, och jag tycker inte väktarbolagens inhyrda skaror verkar så mycket roligare. Men skillnaden ligger ju bland annat i ersättningen för värvet.