fredag 29 oktober 2010

Bildbevis - kampen mot neoklassikerna

Jag skrev tidigare om ett manifest som skäller ut de neoklassiska nationalekonomiska lärarna, och som tycker att de skall jagas bort som straff för den skada de gjort. Här kan vi se hur det ser ut i praktiken på Berkeley. Manifestet har klistrats upp på dörren till Daniel McFadden, en "pristagare" vars namn jag utan några skamkänslor glömt bort. Hoppas att någon placerar det på Assar Lindbäcks dörr också. Bara färgen är så läskig att alla måste förstå att det rör sig om något fruktansvärt.


2 kommentarer:

Teckentydaren sa...

Det är så typiskt dessa "vänsterelement", denna mildhet och humanism bortom rim och reson, "jagas bort". Varför inte använda gamla klassiska metoder mot dessa som påstod sig hämta sin inspiration från den klassiska skolan – rullas i tjära och fjädrar och bidas upp på en stång så de kan visas upp för folket som får säga sitt till dem. Politiker som villigt köpte dessa idéer kunde förstås också få vara med på ett hörn.

Man kommer att tänka på alla dessa miljoner människor som med berått mod sprakades ut i arbetslösheten och eländet med deras teorier om r.ex. NAIRU. Hur många har tagit sitt liv pga den, hur många har gått ner i depressioner som förstört deras liv, hur sjuka människor blivit av den politiken. Och nu har våra politiker mage att peka på dessa människor och säga att ni har hamnat där ni är för att ni är dåliga människor, lata och inte har rätt kompetens.

Björn Nilsson sa...

Plocka bort några ynka procent av dessa storpampars privilegier, och de kommer att yla som om de släpades till avrättningsplatsen för att trots sin godhet och samhällsnytta avlivas av onda och avundsjuka människor.