söndag 12 december 2010

Jag var osäker ...

... på om jag skulle lägga in kommentar om den misstänkta terror-historien på stockholmsbloggen eller här, men det fick bli på Björnholm. Stockholm - staden mitt i världen! Historien kan ha med Afghanistan att göra - fast det vet vi inte ännu. Men Afghanistan är viktigt, och här är information om ett viktigt möte i morgon:


Under temat "Tänd ett ljus för krigets offer! Ta hem trupperna" anordnar Föreningen Afghanistansolidaritet, Folket i Bild/Kulturfront, Kvinnor för fred ett protestmöte den 14 december - dagen före riksdagsbeslutet - på Mynttorget utanför riksdagen kl 17.30.

En majoritet av ledamöterna i Sveriges Riksdag har valts med löften om att ta hem trupperna från Afghanistan. Istället gör nu regeringsparterna, socialdemokraterna och miljöpartiet en överenskommelse som innebär att den svenska styrkan i Afghanistan kan utökas från dagens 500 till uppåt närmare 600 militärer nästa år. (SvD 20/11). Krigsanslaget ökas samtidigt från 1,5 miljarder till 1,9 miljarder - och det är bara de redovisade s k särkostnaderna.

Upptrappningen av kriget är ett svek mot väljarna!


Medverkande är:

- poeten Jenny Wrangborg

- Helle Klein (före detta politisk chefredaktör Aftonbladet)

- Stanley Sjöberg (Frikyrkopastor)

- Lars Ohly (Partiledare v)

- Aysen Furhoff (Engagerad för mänskliga rättigheter och internationell solidaritet)

- Anders Ferm (Tidigare FN-ambassadör)

- Jan Hammarlund antikrigssång

- Maj-Britt Theorin (Tidigare riksdagsledamot och EU-parlamentariker för s)

- Bo Larsson (Stiftsprost i Stockholms stift)

- Caspar Behrendt ( Journalist, medlem i nätverket Ofog)

- f d riksdagens talman Thage G Peterson

Tisdag 14 december kl 17.30. På Mynttorget kommer även att finnas Afghanistanlitteratur till försäljning. Hjärtligt välkomna.

Inga kommentarer: