torsdag 20 juni 2013

"A lot from Sweden"

Hela artikeln finns här.

When he arrived he found other foreigners in the brigades. Englishmen from London and Birmingham, an Irishman, Russians from the Chechnya region, Chinese, Egyptians, Tunisians, Saudi Arabians, Libyans, others from Denmark, France, and, he tells Reuters, a lot from Sweden.

2 kommentarer:

martin sa...

Vissa trottar var en gång i tiden anklagade för att vara organisationer skapta av amerikansk underrättelsetjänst. De är envist för konflikten i Syrien, CIA rekryterar Al-Qaida terrorister i Sverige, ivrigt påhejade av ett gäng trotskister. Hur de än är med partiernas ursprung, så gör de ett fantastiskt jobb för CIA även om det kanske mest är som nyttig idiot.

Björn Nilsson sa...

Jag lutar nog mer åt att trottarna lyckas trassla till det för sig genom att föra så komplicerade resonemang att risken att köra i diket blir väldigt stor. Detta utan få något betalt för det. Men särskilt i den anglosaxiska världen tycks det vara så att när de trasslat ett tag så kan de mest begåvade trotskisterna ta sig över till den andra sidan och bli pålitliga (och välbetalda) neo-cons. Det är klart att om någon västlig statlig organisation direkt eller indirekt (via finansiärer på Arabiska halvön) drar i tåtarna för att värva svenska islamister så kan det vara knepigt för SÄPO att gripa in även om man vill och kan.