tisdag 18 juni 2013

Expertutlåtande

Hör här:

Mest imponerande i luften var utan tvekan det ryska stridsflygplanet Su35.
Och jag var inte den enda som var imponerad. Kanske handlar det om världens i dag mest avancerade flygplan i sin klass.

Detta meddelat av excellensen Bildt som varit på flyguppvisning i Paris. Då är det väl bara att köpa en binge och strunta i Wallenbergs/USA:s sämre produkter? Det verkar som Su35 ger "more bang for the bucks" som de stora grabbarna säger. - Några sådana här kanske skulle göra susen i Syrien också?


Det kanske var den här uppvisningen som Bildt såg:

7 kommentarer:

martin sa...

Med Kalle vet man bara en enda sak med säkerhet. Han talar aldrig i annat än egen sak.

Det är känt sedan länge hur Kalle spelat(spelar?) under täcket med ryssarna.

Vilket iofs passar rätt bra, då vi nu försöker fjäska för bägga sidorna BRICS och USA, Sverige skall vara med överallt. Frågan är, i den pågående världskonflikten, kommer strategin att slå mynt av bägge sidor vara lika framgångsrik?

Den som lever får se.

Björn Nilsson sa...

Med Calle B:s goda fotarbete i utrikespolitiken kanske vi alltid kan vara med på den vinnande sidan! Det är klart, en utrikesminister som mest verkar förklara sig via en blogg verkar lite konstigt, men det kanske bara är för att vi är vana vid gamla sega utrikesministrar som höll sig med kabinettssekreterare?

Lasse Strömberg sa...

Då undrar man vad Calle skulle tycka om SU37? Det är känt sedan länge att ryssarna är världsledande i att bygga bra flygplan. Deras Yak9 besegrade Hitlers Luftwaffe. Tu144 flyger fortfarande medan Concorde är groundad för tid och evighet.
När väst kom över moderna ryska plan i samband med sovjets kollaps bleknade västs flyggeneraler när de förstod att ryssarnas plan skulle kunna besegra västa vassaste stidsflyg ungefär som som att skjuta på sittande fågel.

Björn Nilsson sa...

Det framgångsrika sovjetiska rymdprogrammet (man var ju först med allt man förutsatte sig att göra) kan ses som en del av en framgångsrik flygindustri. Har för mig att de byggde enorma sjöflygpan också.

Anonym sa...

De som är intresserade och har koll vet att de ryska stridsflygplanen inte har någon motsvarighet någonstans.

Så bra är de.

Redan SU-27:an på 70-talet kunde "stå still" på stjärten likt dagens SU-35.

Björn Nilsson sa...

Jag tillhör ju inte "intresserad" eller "har koll"-gruppen, så för mig var det nytt!

Björn Nilsson sa...

Om ryska/ex-sovjetiska sjöflygplan i kolossalformat: http://www.nyteknik.se/nyheter/fordon_motor/flygplan/article3702073.ece