lördag 15 juni 2013

Lite kombinationsarbeteTeckningen kommer härifrån. Om man börjar här kommer en svit av teckningar och kommentar. Någon datering finns inte, men Wolodarski började väl sin bana som liberal-geni på Dagens Nyheter någon gång på 1990-talet? Och då började ledarsidan att slira på allvar, antar jag att Hillersberg menar. (Notera att ingen på teckningen försetts med några "judiska" attribut, varför den svårligen kan klassas som antisemitisk.)

W. skriver alltså ledare. Då kan vi kombinera genom att klippa in ett citat från kamrat Jan Myrdal:

Det mest tragiska som kan drabba en skrivare: ord som inte berör och påverkar. Att vara ledarskribent i svensk press.


Ja, hur många läser ledarna egentligen? De hör väl till en förfluten tid, och har de några ersättare är det väl kolumnister och tyckande journalister inne i tidningen - med andra ord ännu flera filurer som inte behövs ta på allvar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag minns Peter Wolodarski i 20-hundratalets början då han i DN skrev upphetsade ledare om nödvändigheten av att bomba Irak sönder och samman.
Är det rimligt att sådana människor får sedan styra ett organ (DN)som har stort inflytande över svenska folket. Det minner om en odräglig nuvarande minister som på slutet av 1900-talet hade fått för sig att dessa "u-båtar" som besökte svensk skärgård var Sovjetiska. Ingen människa i maktposition skulle efter sådana djupdykningar kunna ha kvar något krävande uppgift.
Historien visar nu hur Irak bombats tillbaka till en nästan medeltida situation och att u-båtarna visade sig vara pruttande abborrar el. dylikt.
Jag skäms över att personer som Wolodarski och vår minister fortfarande får forma vår politik.
Men det är nog som du säger, ledarna hör säkert till det förflutna. Det gör nog snart de flesta gammelmedia.

Pierre Gilly sa...

Peter borde ha stannat på Barnjournalen.