torsdag 27 juni 2013

Hoppas att dom vinner!

Det var meningen att jag skulle dra ner bloggandet efter midsommar, bland annat med tanke på att bloggläsandet går ner just efter midsommar. Verkar som folk har annat för sig än att läsa bloggar under tiden juni-augusti (samt klockan tre på julafton av någon anledning). Men jag kan inte låta bli att lägga upp den här "Nybergaren":

5 kommentarer:

martin sa...

Satt en jävla parasit till gubbjävel och gnällde om strejken på pendeln häromdagen. Det är bara ta de villkor som ges, passar de inte kan de dra åt helvete fräste han ilsket. När han talade i sin telefon betalad med en solidarisk pension. Påväg till sin hälsokontroll i ett sjukhus byggt i en gemenskap.

Tänk om de som är för samhällsgemenskab bad gubbar som honom att dra åt helvete om kollektivet inte duger...

Björn Nilsson sa...

Det kanske var Kamprad. Han har ju sitt på det torra!

martin sa...

Björn,
jo, det passar att komma hem när man gått i pension och blivit gammal och skröpplig. Han är inte ensam om det.

Kollektivet är bra, fast bara att ta ifrån.

Karl Malghult sa...

Apropå gamla gnälliga gubbar, upptäckte nu att Sven Wernström aktivt skriver på egen blogg:
http://svenw.blogspot.se/
Han har haft en ganska ojämn form som författare, i min skola tragglades vi igenom med "Trälarna"-sviten. Tyvärr för mycket beskäftig klasskampsretorik, jag är inte förvånad över att Herman Lindqvist och senare Peter Englund lyckats såväl med att sälja sitt frodiga och mustiga historieberättande. Det är anekdoter som människor minns, vill höra och sprida vidare.


Nå, har varit i mitt gamla hemlän Kalmar på sistone och även åkt en del med länstrafiken KLT:s bussar, busslinjer där man f.ö. kan prata med busschaufförerna, passagerarunderlaget brukar inte vara så stort. Någon direkt kampanda var det inte ("Hoppas att det snart tar slut, det är så tråkigt med alla konflikter"), men så kröp det ochså fram att de flesta inte var busschaufförer på heltid utan tog det vid sidan av jobb som (skol-)taxiförare, budbilschaufförer m.fl. biarbeten. När överlevnaden hänger på flera arbeten samtidigt tar man de villkor som bjuds, man intresserar sig mer om katten och inredningen därhemma än har gitt till några direkta förändringar.

Björn Nilsson sa...

Tack för tipset om Wernström. Han verkar inte ha tappat stinget - till skillnad mot vissa smålänningar då? Eller (om man skall lufta vissa fördomar) kanske de hellre kutar iväg till bönehuset och tummar den Heliga skrift ett tag än att kämpar för ett bättre liv i denna jämmerdal?