fredag 24 juli 2009

Ett barn i Palestina


Kanske har jag sett den här lilla figuren tidigare på någon bild, han förefaller bekant. En artikel hos The Arabist ger mer av bakgrunden.

Den lilla barnet med händerna på ryggen, kanske i en pose hos någon som sett alldeles för mycket redan trots sitt korta liv, en israelisk stridsvagn, en död fredsduva, en overksam plog ockuperad av svarta fåglar ... har vi missat något?


Det finns så mycket smärta bara i en bild. Naji al-Ali sägs ha gjort tusentals, och fick någon sorts reaktion: han dödades av okända personer i London. Var det israeler, var det de arabiska värdelösa självhärskare som han klämde åt, som slog tillbaka på det enda sättet de kände till?


Från Konfliktportalen.se: Björn Nilsson skriver Trottar och gatuslagsmål, Jinge skriver Hells Rabbis gripna i USA, Anders_S skriver Gripanden i Västra Frölunda, kimmuller skriver Följ med på safari till Malmös problemområden, Fredrik Jönsson skriver Manifestation: Stoppa uppsägningarna på Vestas!, Kristoffer Ejnermark skriver Jan Guillous legalism och splittringsiver

2 kommentarer:

Paolo Pissoffi sa...

Vill tillägga att i bilden ligger även barnets trots. Händerna på ryggen avslöjar avsaknad av rädsla. "Här står jag. Skiter i, liksom. Jag viker inte."

Björn Nilsson sa...

Kanske det. Det verkar lillgammalt. Ett barn som sett för mycket.