onsdag 15 juli 2009

Stockholmsprogrammet demonstration

Om detaljerna i "Stockholmsprogrammet" för ytterligare skärpning av övervakningssamhället har många andra bloggare skrivit om, så det behöver jag inte göra. Dumt nog blir det TVÅ demonstrationer i Stockholm mot det idag, den ena har dessa data och ligger närmast till hands geografiskt för mig:


15 Juli kl 17.00
Samling på Södermalmstorg i Stockholm.
Avmarsch mot Medborgarplatsen


Den andra har samma klockslag men samling i Humlegården.

Varför två demonstrationer när det borde vara större genomslag med en? Det fanns en förklaring någonstans men jag minns inte - var det något om liberaler som inte gillade något som socialisterna gillar? Nu blir det kanske mer konkurrens mellan demonstrationerna än en gemensam uppvisning av synpunkten att "det här tycker vi verkligen inte om!"

Sedan kan man ju undra om demonstrationer över huvud taget har något genomslag när höga vederbörande ändå har bestämt sig? Då kanske det behövs strängare åtgärder för att förhindra att Storebror kör omkring med förarlösa flygplan och tittar in genom ditt fönster om du råkar bo på "fel" ställe, för att ta ett exempel. För alla vet ju att det är i Rinkeby terroristerna och pedofilerna bor, inte i Djursholm - eller hur!


Från Konfliktportalen.se: Anders_S skriver Anhållna för skjutandet i Halmstad, Jinge skriver Bildt kallas till Haagdomstolen?, mathiavelli skriver Isolera bråkmakarna, Björn Nilsson skriver Tirukkural och några taktiska visdomsord, Kristoffer Ejnermark skriver Vänstern måste bli tuffare, jesper skriver Snart är vi alla terrorister!

4 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Nej, det bor inga terrorister i Djursholm. Inte heller bor det några spioner där. Terrorister och spioner är alltid vänstervridna och därför måste man hålla koll på dem i Tensta och Rinkeby. Av den orsaken missade man ex v spionen Wennerström.
Till slut blev han avslöjad av någon som på goda grunder skulle kunna misstänkas för vänstersympatier, nämligen en städerska.

Björn Nilsson sa...

Bodde inte Wennerström på Lidingö förresten, ännu en plats höjd över alla misstankar? Han var bara överstelöjtnant men brukade kallas "överste" i massmedia, vilket gjorde alla officerare purkna!

Dock borde Lidingö inte vara höjd över alla misstankar vad det gäller att bygga bort bostadsbristen i storstockholmsområdet. Och där misstänker jag att vi har ett exempel på en allmän borgerlig politik som jagar fram både bostadsbrist som så kallade terrorister. Sopar vi ut borgerligheten blir det möjligheter att komma åt både bostadsbrist och terrorism antar jag.

Lasse Strömberg sa...

Wennerström bodde i Djursholm.

Björn Nilsson sa...

Då är han evigt fördömd! Död är han ju redan.