torsdag 16 juli 2009

Demonstration "Aktion mot Deportation" mot Stockholmsprogrammet - del 2

Här är ytterligare några bilder som tillägg till vad jag lade ut igår. Tydligen så samlade vänstern på Söder mer folk än liberalflummarna i Humlegården. Av reportagen att döma verkar det ha varit mer av någon sorts picknick på andra sidan stan.

Det kanske är dags för liberalerna att ställa frågan om de verkligen vill ha kamp mot övervakningssamhället, eller om de hellre kryper tillbaka till det trygga fadershuset? Man kan nog inte sitta på flera stolar samtidigt väldigt länge såvida man inte har en väldigt bred bak, och så tjocka tror jag inte de är.
De frenetiska trumslagarna på väg genom Fatbursparken. Anföraren har en väldigt överflödande frisyr. Det visade sig att om han ville han händerna fria kunde han helt enkelt sticka in trumpinnarna i barret. De satt lika fint som hårnålar.
Demonstrationen på väg genom Fatbursparken.
Nu var det någon som sagt något bra och får applåder. Kanske var det talaren från Rättvisepartiet Socialisterna som klämde åt EU-byråkrater och annat elände. För övrigt skriver Svensson från den andra trotskistiska gruppen, Socialistiska Partiet, att främsta anledningen till det låga deltagandet är naturligtvis att det är sommartid. Men det bidrog också att arrangörerna för Humlegårdsmötet pratat strunt om demonstrationen på Söder.
Ingen fanborg på Medborgarplatsen, men i alla fall en rad av banderoller.
Jaha, här är det Syndikalistiska Ungdomsförbundet som säger att kapitalismen är död men behöver instruktioner för att verkligen förstå att den är död. Hm, men är det inte så att systemet ännu kan utdela otäcka sparkar?

Eller skall vi tolka det här i linje med vad Mao Zedong sade angående imperialisterna: på sikt är de inget annat än papperstigrar. På kort sikt måste vi ta dem på allvar för de är farliga, men på sikt kommer de att gå under. De riktiga farliga tigrarna kommer att bli tigrar av papper. Och på sikt kommer kapitalismen också att bli historia och som ett ofarligt papper.
Från Konfliktportalen.se: Tuss skriver Vad bör göras: Manifest för ett öppet och fritt internet, boladefogo skriver Mot generalstrejk i Honduras, Anders_S skriver Ouppklarade mord, Jinge skriver Reinfeldt och svininfluensan, Björn Nilsson skriver Demonstration “Aktion mot Deportation” mot Stockholmsprogrammet, nettle skriver Ockupation för frirum och mot Fort Europa

2 kommentarer:

erik sa...

Syndikalistiska Ungdomsförbundet om jag får be...

Björn Nilsson sa...

Rättat! Beklagar felskrivningen.