tisdag 28 juli 2009

Minnen av Fredells


Plåtat från baksidan av en buss idag


Det pratades nyss på radio-ekot om att svenskar handlar mer av exempelvis byggvaror. Även om den stora byggverksamheten (bostäder och liknande) går för lågvarv just nu är det många som ändå snickrar på kåken. I det sammanhanget intervjuas en styrelseledamot från byggkedjan Fredells, lustigt nog vid namn Fredell. Fortfarande ett familjeföretag?

När jag gick i en ganska blandad handelsgymnasieskola en gång i tiden (elever av mycket varierande åldrar i klasserna, vilket faktiskt var bra) var en fredellare klasskamrat i ett par år. Han tillhörde kategorin "älde elever", vilket betydde att han satt som cirka trettioåring i en klass där huvuddelen var femtonåringar. Det fanns dock ytterligare tre-fyra personer i samma oerhört åldersstigna grupp i klassen vad jag minns.

Varför killen dök upp under dessa omständigheter vet jag inte, men en trolig förklaring var väl att han upptäckte att han åtminstone kunde behöva gymnasiekompetens om han skulle sitta i ledningen för ett ganska stort företag. Det vittnade om lite högre ambitioner än att bara playboya sig fram i livet.

Men på sikt hade han väl inte mycket för det. Vad jag hört så dog han för några år sedan. Sic transit gloria mundi!


Från Konfliktportalen.se: Jinge skriver The Pirate Bay – Igen, Kaj Raving skriver Pervers kapitalism! 3.0 – dunplockning i tyskland, Anders_S skriver Underbart i Grekland, boladefogo skriver Delseger i Newport, Björn Nilsson skriver Studier bättre än parader och jönserier, planekonomen skriver Håll organiseringen till organisationen, tack!

Inga kommentarer: