torsdag 16 juli 2009

Likt?


Som jag skrev i förrförra inlägget tyckte jag att det lät som den här rapparen kallades "Kung Johan". Kan ha hört fel, men ta en titt på målningen av en äkta kung Johan, nämligen Johan III kung av Sverige 1568-1592:Ganska likt, väl? Ansiktsform och hårfärg, fast gamle kungen verkar ha jobbat mer med mustaschen och aldrig hört talas om rastaflätor.

Johan III lyckades dra igång en kraftig inflation i Sverige genom att fuska med innehållet av ädelmetall i mynten. Hoppas att vår rappande vän inte har samma negativa inflytande på landets ekonomi. Varför inte piffa upp scenshowen genom att skaffa en så fin mössa med fjäderplym som gamle kungen hade, och kanske en jacka med brodyr i silvertrådar?


Från Konfliktportalen.se: Johan Frick skriver Fy fan vad vi är bra – eller?, Tuss skriver Vad bör göras: Manifest för ett öppet och fritt internet, boladefogo skriver Mot generalstrejk i Honduras, Anders_S skriver Ouppklarade mord, Jinge skriver Reinfeldt och svininfluensan, Björn Nilsson skriver Demonstration “Aktion mot Deportation” mot Stockholmsprogrammet

9 kommentarer:

Jan Wiklund sa...

Det kan väl inte vara av politiska skäl rapparen har fått sitt tillnamn?

Enligt gängse historieskrivning höll sig Johan väl med adeln, dvs de stora jordägarna i landet, till skillnad från sina bröder som var mer populistiskt lagda och gärna gynnade bönderna, åtminstone så långt det lät sig göra utan att skada sina egna intressen.

Björn Nilsson sa...

Jo, Erik och Karl var ju mer åt den folkliga sidan. Karl IX har väl kallats för bondediktator och jämförts med Stalin. Och han knipsade ju skallarna av den adliga oppositionen som hellre höll sig till Sigismund som kung.

Jag antar (hoppas) att rapparen ifråga bara har utseendet lika med kungen. Annars kanske han får för sig att försöka smygåterinföra katolicismen och alla dessa papistiska villfarelser igen!

Johan S sa...

Kung Henry är det han kallar sig.

Bola sa...

Han heter Kung Henry, hörni. Kung Henry.
http://www.myspace.com/kunghenrybowers

Björn Nilsson sa...

Tack, Henry var det! Kan det vara Henry VIII av England som är förebild? Då bör man nog skicka en varning till mannens ifråga kvinnliga bekantskapskrets!

Björn Nilsson sa...

Då kommer jag ALDRIG att missa det igen!

Björn Nilsson sa...

Fast nog ser han ut som Johan III!

Jan Wiklund sa...

Eller var det Henry VII, som är berömd för sin stora girighet? Nu lär han visst ha använt pengarna produktivt säger Erik Reinert, och investerat dem i sin tids mest högteknologiska industri, textilindustrin. Allt för att England skulle slå ut Italien som industrihögborg, vilket man också lyckades med.

Björn Nilsson sa...

Jag kollade porträtten i engelska Wiki, och den sjunde Henrik är för mager och dessutom slätrakad för att passa in. Den åttonde har mer rondör och åtminstone ett litet skägg. Men jag tycker rapparen ändå är mer lik Johan III - borde han inte byta namn till Kung Johan i stället?