måndag 26 november 2012

Lägg av


Jaså, ni har hållit på i femtio år ... NI ÄR FÖR GAMLA, LÄGG AV, NI ÄR BARA PINSAMMA SPRATTELGUBBAR FRAMFÖR EN PINSAM PUBLIK SOM VAR UNG FÖR FEMTIO ÅR SEDAN - MEN INTE NU LÄNGRE! FÖLJ BRIAN JONES' EXEMPEL OCH LÄGG AV!

8 kommentarer:

martin sa...

Heh! Nu skall du inte göra dig till den goda smakens försvarare. Låt gubbarn håla på, finns så mycket pensionärer som bara tynar bort. De här gör ju saker. Det är faktiskt så att många ungdomar och medelålders gubbar som jag som gillar att se lite levande historia. Stones var inget man lyssnade på som ung, då gällde Asta Kask och Iron Maiden. Men på äldre dagar vill man kanske se lite av influenserna, vill söka rötterna.

Det finns hårdrockare som är dryga 60-65 bast som fortfarande producerar nya saker och ger en benhård samhällskritik. Som Motörhead exempelvis. Stones har inte skapat nytt på samma sätt och deras existensberättigande är då mindre. Men du borde väl inte komma med "ageism" (som de kallar det i USA).

Problemet är väl att gubbarna skapar mindre utrymme för yngre förmågor. Musikindustrin och rocknroll industrin är i mångt och mycket 40-talisternas skapelse. De verkar ha lite svårt att släppa greppet om den.

Björn Nilsson sa...

Detta råkar vara min ungdoms musik. Men jag har växt upp sedan dess (Dylan har blivit en ointressant permanent halsinfektion också, det inträffade nog redan 1967/68 för övrigt när jag lade honom på hyllan). Vill man lyssna på svart musik idag så kan man gå direkt på ursprunget utan några omvägar via vita kopior. Nej, att se på andras patetiska självförnekande åldrande är inte roligare än att se sig själv åldras.

Jan Wiklund sa...

Problemet är musikindustrin, som bara ids marknadsföra en handfull åt gången. Men tack vare internet försvinner förhoppningsvis även den restriktionen. Sen kan alla lyssna på vad de gillar. Även dom som gillar Stones kan då få sitt lystmäte.

Kanske till och med vi som är less på engelskspråkig musik kan hitta något vi vill lyssna på.

martin sa...

Jan,
ja internet är helt fantastiskt för en musiknörd som jag. Kommer ihåg på 90-talet då jag satt och snöa in på jugoslavisk och finsk punkmusik. Fattade inte ett ord, men kul

Dock bör jag kanske leta saker där det inte bara är sedvanlig västerländsk kultur importerats till en kultur för att sedan återexporteras till mina öron, även om de olika influenserna som lokalkultur har på importerad kultur alltid är spännande, så kanske man bör försöka gå mer på källorna. Men numera är det grymt svårt att få tiden att räcka till. Få tiden att räcka till till all musik man vill lyssna på är helt omöjligt, men jag tänker ta mig fan försöka!

Men internet och piratverksamhet befriar kulturen från en industri.

Björn Nilsson sa...

Jag kollade Spotify nyss, inte fasen kunde man hitta Ludgo-Pelle där. Vart skall man vända sig om man vill höra hans 'tung-step' på nätet, jag bara undrar!

martin sa...

Fanns gott om Ludgo-Pelle på Youtube, som fortfarande har mer musik än Spotify.

Väldigt intressant, rappare skulle vara gröna av avund. Det skulle verkligen passa in i dub-step tror jag bestämt! Dags att göra lite mash up art på det där! :) Jag ringer Skrillex på en gång! :)

Simsalablunder sa...

Lrgattegatte lrgattegej, är vad jag minns av Ludgo-Pelle.

Papa dee körde Ludgo-liknande rap i sin ungdom.

Björn Nilsson sa...

Det finns bara ett Ludgo, och Pelle är dess profet. Intressant namn förresten, uråldigt och förkristet och har med Liudkona, skördekvinnan/gudinnan att göra.