lördag 17 november 2012

Tomt eller armbågsutrymme?

Det finns flera sätt att betrakta turbulensen inom sverigedemokraterna. Här är ett par:

+ Det blir knepigt för Åkesson och partiet när flera högt rankade medlemmar ställs ut sidan. Han får det tomt omkring sig, tappar viktiga krafter att stödja sig på när man befinner sig i ett kritiskt uppbyggnadsskede. Partiet håller ju på att etablera sig permanent, men är ännu skakigt.

+ Det skapas utrymme för Åkesson, han blir av med en del figurer som med sitt förflutna och uppförande i stort är en belastning. De kan kortsiktigt vara svåra att ersätta, men på sikt går det förmodligen att fiska upp några personer som inte uppför sig alltför konstigt och som är åtminstone rimligt kvalificerade - men, och detta är viktigt, de är inte så kvalificerade att de kan utmana Åkesson själv.

Denna bild har inget med detta inlägg att göra - tror jag.

Det kan vara så att ett av de större problemen för Åkesson nu är svamphjärnor som i olika forum, kanske främst i tidningarnas kommentarsspalter, skall försöka försvara de fallna hjältarna. Men att den här utrensningen kommer nu, och inte veckorna före nästa val, är en fördel. 2014 är den här historien lika bortglömd som Behring Breiviks bravader, och sd kan ånga på som tidigare.

Skulle det avslöjas att de fähundar som sparkade och slog en nittioårig dam är "av invandrarbakgrund" kommer det givetvis att bli ännu en fjäder i sd:s hatt. "Vad var det vi sa ... multikulti ... blablabla." De där  fega typerna skulle få sig en omgång så det dånar, vilken "bakgrund" de än har!

Inga kommentarer: