måndag 1 september 2008

Ack, forna tiders barnvagnar ...


Jag har hört/läst klagomål vid ett flertal tillfällen om nutidens barnvagnar: "Stora som oljeplattformar" och liknande omdömen. Klicka på den här bilden från mitt privata arkiv så blir den större, men barnvagnen är fortsatt behändig. Gissningsvis är den tagen 1936 men oklart vilken tid (inte mitt i vintern i alla fall). Damen har en rejäl rävboa om axlarna som säkert håller värmen, men längre bak på bron (det är Riksbron) skymtar en kille med "äppelknyckarbrallor" och uppkavlade skjortärmar. Det kan vara varmt, det kan också vara en tidstypisk frisksportartyp. Vad det nu än var - barnvagnen var liten och behändig.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Rävboan var nog mest en statuspryl på den tiden.Jag tvivlar på att det värmde med den draperingen :-).

Björn Nilsson sa...

Du kan ha rätt. Innehaverskan avled för drygt sex år sedan, så jag kan inte fråga. Och knatten i barnvagnen har nog inget minne särskilt av det här tillfället misstänker jag. Det var väl en rätt mysig hatt också, förresten?

Anonym sa...

Hrm, angående hatten. Tror inte att jag skulle vilja bära den, men jag har sett värre från den tiden :-).

Bland annat hade min mamma en hatt som såg ut som huvudet på Mickey Mouse, jag kallade hatten för Micke-Mus-hatten när jag var liten. De skulle vara rena superskämtet idag.

Björn Nilsson sa...

Det var faktiskt min gamla mor på bilden ... .