fredag 19 september 2008

Spana in en neanderthalar-donna!


Det ser ut som man inte bör mucka gräl med den här donnan - verkar som hon skulle kunna slå en rundpall med största knölpåken så att de ullhåriga mammutarna flög som torra löv. Jo, det är en rekonstruktion som vetenskapare och konstnärer gjort med hjälp av DNA-rester av en neanderthalar-dam som dog för 43.000 åt sedan. (Har fiskat upp det via Populär Arkeologis nyhetsöversikt.) Rödhåriga, ljushylta och fräkniga kan de ha varit.

Möjligen är det en måltid vi betraktar också. Skelettresterna föreföll nämligen ha spår av kannibalism. Kan det vara därför hon ser lite sur ut? "Va, kan ni inte hitta någon annan att tugga på?"

Men påminner hon på bilden inte om gamle justitieministern Bodström förresten, eller om det nu var den där sura journalistgubben Ulf Nilsson på Expressen? "Kärring som kärring" kanske en annan sur gubbe säger, "alla påminner väl om någon på något sätt".

3 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, stackars Bodström, det var precis min första tanke när jag såg bilden: Den där ser ju ut som Bodström.
Det kan inte vara roligt att gå omkring och se ut som neanderthalare.

Mer ska jag inte säga fast det är frestande :-).

Björn Nilsson sa...

Å andra sidan vet vi inte vad en neanderthalare skulle tycka om att liknas vid Bodström. Dessa våra kusiner kanske inte alls var sådana klumpedunsar och dumskallar som man tidigare trott. Tänk om det är neanderthalarna och inte Bodström som jag förolämpat?

Anonym sa...

Den som verkligen såg ut som en neanderthalare var T. Bodströms far, Lennart B.