tisdag 16 september 2008

Några stillbilder från FRA-demonstrationen

Jag utlovade några bilder från FRA-demonstrationen i föregående inlägg, och här kommer de. Jag var inte med så länge och det här är från Norrmalmstorg och de tidigaste stadierna på Sergels torg.Det här ser lite underligt ut, men skylten var uppochnedvänd när jag fotade den. En flink dator ser dock till att texten blir rättvänd (och att omgivningen så att säga kan sätta klackarna i taket).
Här handlar det inte om skydd av grundvattenkällor. Man får förmoda att om signalspanarna ohämmat kan lägga upp sina "sociogram" kommer inte nyhetsredaktioner eller läkare och präster att sparas heller. För ett sociogram handlar ju i första hand inte om att lyssna och läsa vad som avhandlas, utan att se vem som har kontakt med vem. Och i förlängningen av det kan skyddet för uppgiftslämnare till media, eller sekretess hos läkare eller präster, ändå demoleras.Sossar mot storebror ... mot storebror Bodström kanske? Termen "bodströmmeri" är ju bekant.En lite klurig paroll från Ung Vänster. Faktum är ju att många tidigare sovjetmedborgare faktiskt skulle vilja ha det som i Sovjet.Jaja, "Folkets röst hörs utan avlyssning" - men varför skall man chansa?

Demonstrationen - några hundra personer - på väg uppför Hamngatan.Libertad y Socialismo heter det väl på spanska, ett kraftfullt och revolutionärt språk jag dessvärre inte kan så mycket av. Den där mojängen i regnbågens alla färger torde utvisa var IT-mannen Swartz (som jag nämnde i föregående inlägg) befann sig när jag tog denna bild.


Sista bilden - hela mötet. Ingen jättedemonstration precis, men vad kan man vänta sig en vardag? En del människor har lagt fram sin åsikt, FRA-motståndare från hela det politiska spektrat har varit med, och det får man förmoda att utskickade kunskapare från Alliansen har noterat och rapporterat om till hemmabasen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tilläggas kan väl att det var ganska bra drag i piraternas demonstration och när de kom tågande till Sergels torg så innebar det ju en ganska stor tillströmning.