söndag 7 september 2008

USA:s bilindustri jagar regeringslån


Det här är en svensk bil, en gammal hederlig Volvo, och de är väl inte inblandade i det där amerikanska eländet ... jaså, det är dom, det var ju inte så roligt ...


När jag läste en artikel om bilindustrin i USA nyss på HuffPost tänkte jag: det här måste väl få någon att muttra ilsket om "nanny state" - och när jag kollade kommentarerna till artikeln så ...

more corp govt bailout

Corporate Nanny State


... skriver en kommentator. En annan

Maybe CEO's should be fired or not make millions a year. Salary cuts to the fools that ruined their credit and company? Nah, they will go about business as usual and whine.
Jag tror inte VD:arna tycker att det är en god idé. Vad handlar det om nu då? - Jo, att bilindustrin i USA känner sig pressad och vill försöka få ut regeringslån på 5o miljarder dollar under en treårsperiod. Och det vill man försöka få igenom kvickt, innan det kommer en annan administration som kanske inte vill gå med på det. Fast Obama verkar tycka att det är OK.

Det handlar om forskning och byggandet av nya fabriker, saker som man tycker att denna gamla inkörda industri borde kunna klara av själv. Men den verkar snarare nedkörd än inkörd och är i rejäl kris. Den verkliga bördan av krisen torde dock mer drabba bilarbetarna och tjänstemännen än gubbarna i toppen - de lär klara sig ändå. Inte undra på att det kommer protester mot hyckleriet när storbolagen tigger pengar. Man kan väl gissa att om de får ut några jättelån kommer de omedelbart att börja fundera på hur de skall slippa betala tillbaka dem.

En gammal känd slogan luftas igen av arga kommentatorer:

Socialism for corporations, capitalism for the rest of us.


Eller det här utbrottet:


They don't want socialised medicine, oh no! That's not what a country is for no way mistrer.
But a big ole handout for industry ain't socialism, it's it's it's it's uh .........
"Just hand over the dough smart-a** !!"

There must be a fine line between patriotism, making money and looking after your fellow patriots, right!

Man säljer mycket skit under patriotisk täckmantel i USA. Det är tid att folk börjar vakna upp och inse det.

Inga kommentarer: