måndag 9 augusti 2010

Major Björkris missar något?

Den uppslagsrike skolministern Björklund tyckte att föräldrar till stökiga barn skulle åläggas att sitta med på lektionerna för att lugna ner sina telningar. Men missar man inte något där? Om man nu enligt ministerkollegan Olofsson kan fixa nya jobb genom att exempelvis låta arbetslösa gå ut med hunden åt hundägare som inte har tid med det själv, så kunde arbetslösa hyras in som "extraföräldrar" och sitta med på lektionerna. De kunde få utbildning i enklare närstridsteknik ifall det skulle bli nödvändigt att ta till kraftåtgärder. Denna synpunkt bör väl en militär som Björklund ha verklig förståelse för.

Och så kunde man anställa några andra arbetslösa att gå ut i skogen och skära björkris för att bestå eventuella oförbätterliga bråkmakare med en rejäl risbastu!

(Vänta nu, fanns/finns det inte en del "extraföräldrar" i skolan, i form av lärare, skolsyster, vaktmästare, skolvärdar ... eller har de fått sparken allihop? Undrar om det inte i själva verket är Björklund och hans kumpaner som skulle behöva ha en risbastu så det dånar om det!)

6 kommentarer:

Kerstin sa...

För att inte tala om om ungarna inte blir bättre av att föräldrarna sitter med, som tydligen har hänt, om det inte i så fall vore lika bra att betala föräldrarna för att de bedriver egen undervisning med ungarna hemma, så blir man av både föräldrar och ungar.

Milda makter, Björklund kan inte vara riktigt funtad.

I USA har man kommit på den strålande idén att droga ner varenda unge som inte beter sig exemplariskt i skolan - när är vi där i Sverige tro? Tyckte jag såg en antydan i Aftonbladet häromdagen om att läkemedelsföretagen arbetar på den utvecklingen även i Sverige, med benägen hjälp av framsynta och energiska psykiatriker som har kommit på att barnen kan vara deprimerade redan i livmodern och som nyfödda babies.

Björn Nilsson sa...

Han är underhållande Björklund - om man gillar skräckisar, men det gör inte jag.

Vill man stå ut med den amerikanska drömmen behövs det nog en hel del lyckopiller. Läkemedelsbranschen verkar snudd på livsfarlig. Eller är det ibland, till och med.

martin sa...

Det som slog mig var den helt bisarra synen på människan i samhället. Barnen är då fan inte föräldrarnas ansvar, de är allas vårt ansvar.

Björn Nilsson sa...

Man kan säga att majoren har slagit dig (fast lyckligtvis inte med ett björkris eller något annat otrevligt)! Jag har en känsla av att majoren ser fram mot ett samhälle där en allt större del av befolkningen inte behövs, och varför då bry sig så mycket om genomtänkt pedagogik, mänsklighet och liknade icke-nyliberala fördomar!

/lasse sa...

Björklund är en elak typ, det är säkert någon traumatisk upplevelse under hans skoltid som driver honom till dessa ständiga attacker på den stackars lärarkåren.

Som om det inte var besvärligt nog för läraren att ha en stökig elev nu ska de stökiga föräldrarna också adderas. Endast mycket psykiskt starka personer kan i fortsättningen rekommenderas att söka läraryrket. Speciellt då om Björklund och Fp även i fortsättningen tillåts hålla i pekpinnen.

Björn Nilsson sa...

Ja, inte höjs läraryrkets status på det här sättet. Och att plocka in "socialt problematiska" föräldrar i klassrummen lär väl inte höja entusiasmen hos lärare som redan känner sig nedslitna. För jag antar att en del av de mindre välartade eleverna har föräldrar som inte heller passar så bra i möblerade rum, om man uttrycker sig så.