söndag 22 augusti 2010

Oppositionen i bild


Jaha, den här sorgliga företeelsen som jag fotograferade för mindre än en timme sedan verkar ganska väl illustrera tillståndet för "oppositionen" i Sverige. Vattenfylld, bottenläge, inget öskar eller åror, bara en lina in till land som gör att den inte helt försvinner under ytan. Vad göra? - Hugga upp vraket och elda upp det på nästa valborgsbrasa kanske?

10 kommentarer:

/lasse sa...

En bild säger mer än tusen ord.

Man undrar var besättningen för att inte säga befälet tagit vägen. Ingen stor rorsman i sikte som kan få skutan på rätt köl?

Det finns förstås inte plats för hur många högerpartier som helst i ett parlament. Det skulle inte förvåna om valanalysen blir: se hur bra det gick för M, vi måste kopiera deras modell än mer.

Björn Nilsson sa...

Nä, den store rorsmannen gick hädan för många år sedan. Besättningen sitter väl på en krog och rumlar någonstans förståss, och sedan blir det skandal när det uppdagas att de betalat med något kontokort från den offentliga sektorn.

Jag fick rätt när jag strax efter förra valet varnade för att det kunde gå så här, trots att Alliansen då verkade vara en permanent katastrof. Oppositionen är ju en ännu värre permanent katastrof.

/lasse sa...

Jag hade samma misstanke trots de starka opinionssiffrorna för oppositionen. Borg, Schlingmann och Reinfeldt ska inte underskattas, de drev det hela mycket skickligt i förra valet och har trots alla fadäser runtomkring dem agerat taktiskt och balanserat. Förmodligen är Borgs framtoning det allra starkaste kortet de har i att få förtroende. Reinfeldt vinner förtroendemätningarna inte så mycket på egna meriter som att konkurrensen är bedrövlig.

För medborgaren handlar det inte vara om politiken utan också att det är någon som ger ett seriöst intryck i att vara ledare. Den som är den "häftigaste" när det ska dansas med kossan Doris är nog av mindre betydelse.

Dessutom är det i praktiken omöjligt för S att i grunden angripa alliansen när man har samma makroekonomiska ideologi som fundament, så även Mp och dessa båda vingklippte V för att de skulle få vara med. Det blir mest fråga om att dutta med symtomen och lova lite mer lindring för de som drabbas.

Om det går som det ser ut nu så är väl Mp snart näst största parti i en högerregim.

Björn Nilsson sa...

"Usch" säger jag bara efter att ha kollat det där fotot. Hade Palme kunnat tillfrågats hade han nog väst något om "politikens förfall".

Kjell Martinsson sa...

Näh, jag säger som min farbror Bertil ofta sa: Ös på!

Björn Nilsson sa...

Det kan ju inte vara Bertil Ohlin i alla fall?

/lasse sa...

Och nu höll Bodström på att ta sig vatten över huvudet, det blir inte lätt för oppositionen att komma torrskodda ur det här.

Björn Nilsson sa...

Jag har inte hängt med i detaljerna. Har Bodis suttit på muggen och smygrökt gräs, eller vad?

/lasse sa...

Bodström har tydligen på det senaste varit för någon sorts frivillig drogtester, Ask har föreslagit att man ska kunna drogtesta ungdomar utan föräldrarnas medgivande. P3 intervjuar de bägge (var för sig) och har med sig drogtestande sjuksköterska och frågar om de är villiga att testas.

Ask går med på detta, Thomas "rent mjöl i påsen" Bodström går först utan tvekan med på detta men sen när sköterskan räknar upp vad man testar för får Bodström kalla fötter och svettig skjorta.

Bodström avstår frivilligt från drogtest - AB TV

Björn Nilsson sa...

Jobbigt det där med personlig integritet!