torsdag 4 juni 2009

Lagerarbetare i kamp - även på nätet


En sådan här bild vill nog borgerligheten inte se - arbetare som höjer en knuten näve! Bilden från Lagerarbetarnas blogg.


Med inhyrd personal ställs arbetare mot arbetare, de egna anställda fightas med bemanningsföretagen om jobben. De jobbar som skräckslagna små troll.


Så säger en facklig företrädare angående otyget att företagen mer och mer gör sig av med egen personal och i stället tar in "konsulter" som spelas ut mot de fast anställda. Men folk kämpar emot. Och i dagens läge finns det ganska snabba sätt att gå förbi grindvakter i form av fackbyråkrater och nå ut med budskapet om att kamp pågår. (Det fanns det ju under strejkvågen på 70-talet också, men vi kan väl säga att hjälpmedlen är kraftfullare idag - inte undra på att överheten vill ha koll på vad som händer på nätet!)Lagerarbetare och chaufförer demonstrar utanför LO-borgen. Undrar vad de tyckte om det därinne? Observera att mannen med plakatet står alldeles framför statyn av mannen som förde socialdemokratin till Sverige, mäster August Palm. Statyn vänder ryggen mot LO, av någon anledning.Lagerarbetarnas blogg är alltså ett sådant kontaktmedel där lagerarbetare i Jordbro söder om Stockholm kan nå ut till andra klubbar inom det egna förbundet och till andra fackliga grupper och intresserade. Därmed kan de bidra till att få fart på den ännu så länge mest lamslagna opinionen på arbetsplatserna. Det kan behövas, krisen är långtifrån över ännu. Den kanske bara har börjat. Och att i det läget lita till att den risiga ledningen för fackförbunden och LO skulle göra något produktivt - som att stenhårt ställa upp för medlemmarna - kan vi nog betrakta som uteslutet.

Hittade en artikel om Jordbroarbetarna här.

Jag skrev ett inlägg för några dagar sedan om kamp mot bostadsrätter. Även där spelar hemsidan/bloggen en viktig roll för att få ut budskapet och mobilisera. Som sagt, det är inte underligt att överheten inte riktigt tycker om vad som händer på nätet.


Från Konfliktportalen.se: Anders_S skriver Upphovsrätt - varken samhällsfara eller nödvändighet, Jinge skriver Mycket snack och liten verkstad?, cappuccinosocialist skriver Den andre Greider, acidtrunk skriver 20 års minnet av det kommunistiska upproret

Inga kommentarer: