söndag 28 juni 2009

Opålitliga skitstövlar

Nu ser man åter hur det "rödgröna samarbetet" fungerar. En viktig komponent i detta är att Miljöpartiet vid för sina samarbetspartiers olämpliga tillfällen gör en solotur, bara för att visa hur (o)pålitlig allierad man är. Möjligen skulle man kunna tro att det är ett sätt för ganska omogna politiker att visa att "vi är minsann självständiga och gör som vi vill", men MP:s ledare är inte omogna tonåringar, de är slipade politiker och har säkert en plan någonstans.

För hur kan man annars förklara att Miljöpartiet sätter sig att tillsammans med Alliansen utreda en så känslig fråga som arbetskraftsinvandring? Regeringspartierna och MP fortsätter att samarbeta, lyder rubriken i DN.

Hans Linde från V reagerar negativt, men vad kan V egentligen göra? Man har ju själva syltat in sig i det här samarbetet, och därmed kan V aldrig agera lika självsvåldigt som MP. V har inte hela borgarmedia i ryggen om man skulle vilja göra ett solospel. Det har däremot MP om man spelar sina kort rätt. Vill partiet ha ministerposter till varje pris kan de lika gärna utveckla en politik redan nu som gör att de efter nästa val, beroende av hur valresultatet blev, kan hoppa över till Alliansen och få några ministerier som tack för hjälpen. Sådant kallas "att hålla alla dörrar öppna".

Det verkar som om MP mer har utvecklats till en politisk apparat som gärna säljer sig till högsbjudande, utan avseende på idéer i övrigt, och huvudsakligen fungerar som Alliansens femtekolonn inom den rödgröna alliansen. En trist utveckling för ett parti som en gång i tiden hade en del visioner men nu mest ser ut som opålitliga skitstövlar.


Från Konfliktportalen.se: Jinge skriver Almedalsveckan – Mediejippo för losers, Anders_S skriver Flyktingvänliga Sverige och de flyktingvänliga svenskarna, H Palm skriver Om en konstnärs död., Björn Nilsson skriver Lästips om Nepal

4 kommentarer:

Nisse sa...

Opålitlig för vem? För andra politruker eller för sina väljare?

Mp har länge drivit frågan om gränsfrihet och har ungefär motsatt ståndpunkt i den frågan som S/V som vill bygga murar för att stänga inne och ute människor.

Jag röstar inte på dem men de är inte några "opålitliga skitstövlar". De är bara lojala mot sina väljare i första hand och till socialistiska samarbetspartners i andra hand.

Björn Nilsson sa...

Åja, de försökte ta sig in i en borgerlig regering för flera år sedan. Och har de inte skrämt bort alla väljare med "normala" jobb borde de veta att snacket om öppenhet inte handlar om vänlighet mot någon utan att försöka få ner lönerna för vanliga svenska knegare. Att inte säga det rakt ut är inte speciellt ärligt. Taktiska slingerbultar är inte lojala mot några andra än sig själva.

Thomas sa...

Språkrören poängterar ju gång på gång att Mp inte är ett vänsterparti så varför denna förvåning.
Det lustiga i sammanhanget är ju att om inte vänsterdelen av (s) tvingat med v i konfederationen så hade hade förmodligen inte Mp gjort sådant här!
Sannolikt finns Mp med i nästa regering men inte säkert att (s) och v är gör det!
Min beundran för Mp:s taktiska spel. De är faktiskt suveräna på sådant.

Björn Nilsson sa...

Min beundran för politiska slingerbultar som säljer sin själ för en hägrande ministerpost (och statsrådspension) är rätt begränsad. MP hade en vision och en uppgift - nu är bara karriärsuget kvar.