söndag 28 juni 2009

Honduras - militärkupp

Man skulle kunna tro att militärkuppernas tid är över i Latinamerika, men uppenbarligen gäller det inte smårepublikerna i Centralamerika. Militären verkar ha avsatt presidenten i Honduras just innan landet skall gå till folkomröstning. Hur kommer folket att reagera på det? Och övriga Latinamerika? Och vem kommer att tro på skumrasket i Washington när/om de försöker påstå att de inte är inblandade på något sätt?


Från Konfliktportalen.se: Björn Nilsson skriver Ett utseende …, Jinge skriver Almedalsveckan – Mediejippo för losers, Anders_S skriver Flyktingvänliga Sverige och de flyktingvänliga svenskarna, H Palm skriver Om en konstnärs död.

2 kommentarer:

Ulf Erlingsson sa...

Allt är inte vad det förefaller vara. Detta visade sig inte vara en militärkupp trots allt, utan ett myteri, i samband med att ÖB alltså presidenten begick landsförräderi. Det tragiska är att om omvärlden hade lyssnat på landets parlament ohc högsta domstol, istället för likt aporna hålla för öronen, så hade de kunnat få läget klart för sig innan någon behövde dö för Hugo Chávez hand.

Björn Nilsson sa...

Verkar som hela Latinamerika anser att de ser vad de ser: ännu en militärkupp. Folk har dödats. Av kuppmilitärerna.