lördag 13 juni 2009

"Spännande pluralism i Iran"

Ibland hajar man nästan till över vad folk skriver. Här en det en herr Carl Bildt som på sin blogg skriver (kursiveringarna är mina):


Den islamska republiken Iran är förvisso ingen fullfjädrad demokrati, och situationen vad gäller mänskliga rättigheter är i flera avseenden dyster.

Men det hindrar inte att det finns en spännande pluralism inom ramen för det existerande systemet, och att valet inom de ramar som definierats faktiskt är genuint. Att det mobiliserat ett brett engagemang för förändring är ett tydligt tecken på detta.


Detta är ju så avskyvärt nyanserat att man skulle kunna tro att det är spökskrivet exempelvis av Pierre Gilly! Fast nu verkar ju den folklige kandidaten ha vunnit över över- och medelklassens man, så det kanske kommer nya beskrivningar av läget i Iran? Det verkar ju ha funnits ett ganska brett engagemang för att inte förändra vissa saker också. Kanske dags att lansera Ahmadinejad som vår tids Hitler igen?


Från Konfliktportalen.se: tusenpekpinnar skriver Bra drag …men dags för ny strategi?, andread0ria skriver “Civilkurage” – Västra hamnen style, Kaj Raving skriver (V)i förespråkar närhetens och småskalighetens betydelse, Jinge skriver Galet land behåller president, Anders_S skriver Meningslös retorik från Göteborgspolitiker om brott, Björn Nilsson skriver Brott lönar sig inte …

Inga kommentarer: