lördag 13 juni 2009

Brott lönar sig inte ...

... sas det förr i tiden, numera vågar väl ingen komma med sådana bisarra påståenden. Men bilden ovan är i alla fall ett brottsbevis: den tillplattade bergytan är vad som finns kvar av marmorbrottet i Abisko. I början av 1900-talet bröt man marmor här ett tag, men det avslutades när Abiskodalen blev nationalpark. Kungsleden går över marmorklippan.


Den här bilden hade jag tänkt publicera igår (det är ett hopklipp av tre bilder för övrigt) men då hängde inte nätet med. Men på morgonen går det tydligen bättre att jobba mot nätet. Klicka på bilden så får du en stor och fin vy över Abiskodeltat, Torne träsk, och fjällen på nordsidan av sjön. Riksgränsen mot Norge går på fjälltopparna därborta.

Abisko har ju varit populärt bland fågelskådare i många år. Dessvärre verkar fågellivet vara ganska avslaget i år, och nere i själva deltat var det åratal sen det var riktigt full fart. Jag undrar varför?

Såg att Israels favoritkandidat vann valet i Iran. Då kan man jobba vidare med krigsplanerna.

Från Konfliktportalen.se: kimmuller skriver Rikspolisstyrelsen kommenterar mitt inlägg om Reclaimet, Björn Nilsson skriver Hälsning från långt norr om polcirkeln, Anders_S skriver Vem skulle anfalla EU?, cappuccinosocialist skriver Demokratisering, Bo Myre skriver Never Trust A COP! (Eng / Sve), Jinge skriver Res med Google Earth

Inga kommentarer: