lördag 6 juni 2009

Nationaldagen i ett par bilderDet verkar som en del inte riktigt uppfattat att "svenska flaggans dag" har utgått och i stället ersatts av en nationaldag som väldigt många undrar vad den är bra för. Dock, när jag var ute och tog de här bilderna råkade jag få syn på den handritade affischen ovan på Mariatorget. Går man tillbaka trettio eller fyrtio år gick det väl ännu att få folk upprörda genom att "skända flaggan", men idag är väl de flesta så avtrubbade att det krävs andra typer av provokationer.

Undrar vad som skulle hända om man samlade ihop ett gäng som gick gatan fram och ropade "Sverige, Sverige, solidaritet!" och viftade med vår flagga, vacker som en solig sommarhimmel? Med tanke på att den regerande maffian har dragit hit en hel j-a NATO-övning kanske det inte vore en så dålig idé?
Fast då kanske en sådan här företeelse kom farande med fart? Jag har aldrig sett något sådant förut men det verkar som poliserna har börjat åka omkring i något som påminner om ett kassaskåp på fyra hjul.


Från Konfliktportalen.se: Jinge skriver Danmark vinner med 2-1, Anders_S skriver Jordskredssejr til venstrefløjen - en liten analys, kimmuller skriver Zengakuren, Björn Nilsson skriver Strängteori - gammalt påhitt?

Inga kommentarer: