tisdag 30 juni 2009

Osorterad bildbilaga

Det här är bara några bilder från de senaste veckornas produktion. Håll tillgodo! De blir bättre om du klickar upp dem i större format.


Normalt brukar renarna lägga benen på ryggen och kuta bara de upptäcker en människa i närheten, men den här (en ko?) mötte jag på en myr i trakten av Abisko och den var inte särskilt blyg. Den gick förbi mig, vände och gick tillbaka och slog ett varv runt mig innan den trampade vidare. Enda gången den reagerade var när det sa "schvapp" när jag drog upp foten ur det dyiga ställe där jag stod, men annars verkade den märkligt avspänd och nyfiken.Inför detta motiv kan vi meditera över den existensiella tomheten i en tom väntsal i en liten järnvägsstation. Eller man kan fundera varför klockan på väggen därborta visar fel tid. Rätt tid skall vara ungefär tolv. Inte en själ närvarande (framför kameran i alla fall) ...... och biljettluckan verkar stängd för evigt.Men nu är det SOMMAR och jäkligt varmt och svettigt! I det läget är det skönt att sitta i skuggan och betrakta lätta moln som drar förbi. Nästan så det skulle vara skönt med en skvätt regn för att friska upp luften!
Vallmon breder ut sina röda fanor ...... och den äkta fläderns blommor inbjuder till att plockas. Man kan göra god saft av dem om man känner för det. Fläderte är en annan populär variant, men just nu tror jag att det skulle kännas bäst med ett stort glas sval flädersaft i värmen!Insekter vet jag inte mycket om, utom att det finns väldigt många arter som jag inte känner till - som den här lille krabaten. Den hade vingar också och kunde därmed göra små utflykter mellan bladen på flädern.


Från Konfliktportalen.se: Anders_S skriver Människorna bakom Pirate Bay cashar in, Kaj Raving skriver Hjältarna på Lagena, cappuccinosocialist skriver Björklundlagen, Jinge skriver Mördande varmt, andread0ria skriver Slutord om Humanisternas kampanj, Björn Nilsson skriver Gamla och nya media (miss)lyckas i Irak och Iran

2 kommentarer:

knapsu sa...

Renvaja menar du!
:-)

Björn Nilsson sa...

Ääh, jaa, nåt åt det hållet .... (phan, det är nästan för varmt för att tänka, det är nästan som den där ryssvärmen jag upplevde i Abisko i början av nittiotalet som slog ut hela Norrbottens län under flera dagar ...)