måndag 29 juni 2009

Uppdateringar om Honduras

29/6 . 14:25 CET

Radio La Primerísima i Managua uppger att folkrörelserna i Honduras har bildat Folkets Motståndfront mot diktaturen FPR. Fronten uppmanar till fredligt motstånd mot kuppmakarna och vädjar till världens solidaritet med det honduranska folket.


Löpande uppdateringar av nyheter från Honduras kan man hitta här. Ovanstående kom upp alldeles nyss. Om den folkliga mobiliseringen lyckas kan den här kuppen sluta precis motsatt till vad som var avsett: en ytterligare radikalisering av landet och minskad makt för eliten.

Sade inte Hugo Chávez för ett tag sedan att det var slut med gerillaepoken i Sydamerika? - Om det är sant så är det lika sant att det bör vara slut med epoken av militära kupper.


Från Konfliktportalen.se: andread0ria skriver Björklund pissar på Sveriges ungdomar, Björn Nilsson skriver Tid att “ersätta” Dagens Nyheters redaktion?, Kristoffer Ejnermark skriver August Strindberg – Röda Rummet, Jinge skriver Vänsterpartiet och EU och sponsring, kimmuller skriver Don’t mourn, moralize!, Anders_S skriver Idiotiskt förbud mot gatumusik

Inga kommentarer: