måndag 8 februari 2010

Nu har de fått namn


Nu har de fått namn också, de två dödade svenskarna och deras tolk. På radion nyss sades det att de sköts ned av en person som hade polisuniform. Knappast en oväntad händelse. Man kan räkna med att de afghanska motståndsgrupperna inte har några större svårigheter med att infiltrera Kabulregimens armé och polis, eller att få tag på uniformer. Ockupanterna - dit svenskarna får räknas - vet helt enkelt inte vad afghanen de möter tänker göra, även om denne har regimens uniform. Vem som helst kan vara med i motståndet.

Det var fult att överfalla Afghanistan, det är fult att rycka in som stödtrupp till angriparen, det som gjorts kan inte göras ogjort, men parollen gäller ännu och med ännu större kraft:

Sverige ut ur Afghanistan nu!

Det organiserade motståndet mot det här kriget som smugits på oss är ännu svagt i Sverige, men de som på något sätt vill vara med bör titta på Afghanistansolidaritets hemsida och fundera på medlemskap.

2 kommentarer:

Lena Källman sa...

Efter att ha läst kommentarerna i SvD:s nätupplaga från de rödgröna, är det bara att konstatera att du hade rätt - de kommer inte att ändra inställning inom de närmaste åren. Det är frustrerande!

Björn Nilsson sa...

Har inte läst några kommentarer, men gissningsvis försöker en del desperata personer hänga sig fast vid Obamas luddiga uttalande om att någon sorts tillbakadragande skall börja 2011. De har för lite ryggrad för att kunna hävda en vettig positiion vad det gäller Afghanistan.