lördag 27 februari 2010

Sparar på mer än fikat?Personalen rapporteras skämmas över att Timrå kommun drar ner på kaffet för pensionärerna. De som tagit beslutet kanske inte har så mjuka själar? Dessutom står det i klippet ovan att "hela sortimentet" skall ses över, så då är det väl mer än påtåren som hänger löst till.

Jag tittade på Timrå kommuns hemsida nyss men såg inget speciellt om detta. Kanske inte spanade på rätt ställe. Men jag fann att de har något som heter Timrå Vård- och Omsorgscollege. College? Vad betyder det? Är det på gymnasie- eller högskolenivå? Benämningen snarare döljer än klargör vad det är för ena figurer. Men eleverna kan ju få en del insikter i socialkunskap om de granskar den här historien. Ämne för några uppsatser kanske?

Hur som haver, det svajar allt våldsammare i politiken. Socialdemokraterna styr Timrå med, vad jag kan se, egen majoritet, så de kan inte smita undan och peka på andra. En tråkig sak är, att så fort något i den här stilen händer, så kommer hatmobben fram som gubben i lådan: allt är naturligtvis "invandrarnas" fel! För sjuttio år sedan hade det väl varit "judarnas" fel.

Men det är inte "invandrarnas" fel att socialmoderaterna och deras stödpartier i stort sett har svalt den nyliberala politiken som ju i mycket handlar om att "sila mygg och svälja kameler". Eller annorlunda uttryckt: ta från de som har lite och ge till dem som redan har mycket. Sedan kan man ju peka på att det är extra pinsamt för socialdemokraterna när de ger sig på sina egna kärntrupper, de som byggde landet och röstade på socialdemokraterna under förra årtusendet. Påtår är en liten sak, men inte om man sätter in den i ett stort sammanhang! Ett parti som inte förstår det är verkligen ute på tunn is.

2 kommentarer:

Karl Malghult sa...

Det här är väl annars ett argument för att Sverigdemokraternas politik skulle falla samman: Om inte ens sossarna klarar av att bemästra marknaden, varför skulle SD kunna göra samma sak? Tyvärr kan det inte bevisas förrän de väl makten haver, och då kan det bli riktigt otäckt i mellantiden...

Björn Nilsson sa...

Tja, på något sällsamt sätt, med magi kanske, skall väl SD föra oss tillbaka i tiden till den socialdemokratiska guldåldern för femti-sextio år sedan ... och då löses alla problem mer eller mindre automatiskt.