fredag 16 juli 2010

Bloggpost på papper

För en stund sedan ramlade senaste numret av Clarté ner i brevlådan. Nu väntar jag mig en stunds intressant läsning. Temat är: Socialismen | Möjlig och nödvändig, vilket råkar vara vad jag till och från propagerar för i denna blogg. En artikel kan jag dock hoppa över, för den kan jag sedan tidigare: det är nämligen pappersversionen av en post i den här bloggen. Jag antar att mina trogna läsare också mer eller mindre memorerat denna eminenta framställning av hur det förhåller sig med verkligheten.

Så småningom kommer väl de nya artiklarna på nätet. Den som är intresserad av äldre Clartéartiklar, och vad Clartéförbundet sysslar med, kan gå in på hemsidan. Där finns mycket läsbart.

5 kommentarer:

/lasse sa...

Klart att Morotspåsen är memorerad, fattas bara.

"Tyvärr är jag ganska pessimistisk vad det gäller vänsterns intresse."

Man undrar varför, kan det vara att det handlar om fundamentet i tillväxt, att vi organiserar tillvaron allt effektivare och kan hantera mer med mindre ansträngning.

Det ligger en hel del i om frenesin att prångla ut hårda varor till en liten del av världens befolkning som inte för mår köpa alla varor som är möjliga att producera. Ett exempel är den hysteriska mobiltelefonmarknaden, iofs är den bara till en mindre del hårdvara men ändå. Till största delen är den underhållning, kommersiell kutlur kan man säga. Samtidigt har vi knappt "råd" att ta hand om våra gamla, drar in på kaffe och återkommande anmälningar om liggsår och vanvård. Folk (det gäller inte sällan även vänstern) lever inte sällan i den märkliga föreställningen att man först måste producera en hård sak för att sen kunna producera mjuka saker som äldrevård t.ex. det är ju helt bakvänt.

Dessa mobiltelefoner, är ganska kul ändå. Min ena dotter ska nu få en iPhone g4 på sitt nya jobb och då får jag hennes "gamla" HTC med pekskärm, GPS, förmåga att läsa just streckkoder och allt vad den nu kan. Den har Android OS så vem som helst kan tota ihop program till den. Ser fram emot att kunna GPS registrera joggingrundor mm. det finns även Bluetooth pulsmätare. Är man hushållsekonomiskt intresserad bord man kunna använda streckadsläsningen för att få en överblick över hushållskonsumtionen. Det finns program för USA marknaden där man läser streckkoden och sen letar den upp lägsta pris i närområdet.

Björn Nilsson sa...

Själv har jag en liten billig telefon som man kan ringa med, ta risiga fotografier (har en mycket bättre kamera så det gör ingenting) och kanske skicka textmeddelanden. Fast det sista är ganska tveksamt. Men jag är glad i alla fall. Detta gör mig förmodligen till en dålig människa sett ur konsumistisk synvinkel. Att det "bara" är min fjärde telefon sedan 1996 gör väl bara förfallet ännu värre.

/lasse sa...

Skrämmande vittnesbörd från dagens svenska verklighet... Suuuuck...

Tillståndet i riket är mycket värre än man kunnat föreställa sig ens i sin vildaste fantasi. Kommer någon av allianserna att lyfta riket ur denna misär? Kommer det ens att bli ens en ringa insats för lyfta landet ur detta bottenslösa bakvatten.

:-)

Björn Nilsson sa...

Vi kan väl helt enkelt ge upp och lugnt och stilla sjunka till botten? Mer orkar man väl ändå inte göra i den här jäkla värmen?

/lasse sa...

Nu börjar det bli lite mer lagom varmt och det blir dags för en stärkande joggingtur i den lagoma värmen (+24), man ryser vid blotta tanken att snart är det vinter, mörkt och eländigt igen. Riktig hetta kan vara besvärligt men det talat vi ju inte om i nuvarande trevliga tempererade klimat där det är t-shirt och kortbyxe-väder 24 timmar om dygnet för en liten ynka kort period. :-)