torsdag 8 juli 2010

Skeptikerbluffen avslöjad


Jaha, var tog "skeptikerna" vägen då ... kommer ni ihåg klimatskeptikerna som rullade sig i förgången (och vid det här laget i det närmsta bortglömda) vinters snödrivor och ylade något obegripligt om "climategate" och "klimatbluffen" och att "det finns ingen global uppvärmning, titta hur det ser ut!" ... nåväl, jag har tittat såväl på termometern som ut genom fönstret och konstaterar att det är fördjävligt varmt och soligt (vilket är samma sak som NASA:s satelliter konstaterar dagligen och stundligen - även i vintras) ... och kanske orsakar torkan lågvatten i kraftverksdammarna i höst när elbehovet ökar igen, och el niño är i farten och rör till vädret igen dessutom ...

Skeptikerbluffen är avslöjad, skeptikerna är inget annat än ett gäng överåriga missanpassade förgrämda bedragare som finansieras av olje- och kolmaffiorna och vill fortsätta sin olämpliga livsstil eftersom de ändå räknar med att vara döda innan de verkliga klimatkatastroferna bryter ut ... bort med dom!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker diskussionen om global warming eller inte är heli irrelevant.
Det som gäller är att vi endast har en jord och skall inte förstöra resurserna snabbare än dom byggs upp.

Lite kul är att västra USA just nu har kallare väder än norra Europa

Eldorado

Björn Nilsson sa...

Nja, det har väl en viss betydelse om man fryser eller svettas ihjäl (även om slutresultatet blir detsamma). Just nu är det svettlinjen som gäller här - "stor fara för bränder i skog och mark".

/lasse sa...

Jag kan försäkra att det sedan lång tid tillbaks ansetts vara normalt att det åtminstone någon period under sommaren på våra breddgrader är "varmt".

Herrarna har kanske noterat att det är sommar nu. :-)

Det var förmodligen till mycket glädje för många den gångna svinkalla vintern, här i Malmö så fick kommunen extrautgifter med att skotta dammar som folk flitigt åkte skridsko på, skridskoförsäljningen här torde har haft en tillväxt med flera tusen procent. Förmodligen gick även typ Canada Gose jackor och långkallingar som smör i solen.

Nä jag ser fram emot att det återgår till normal Global Warming nästa vinter, jag håller tummarna, lite småsyggit väder och bara undantagsvis under noll. Det var till och med så kallt och jäv... den gångna vintern att jag la joggingen på is. Har inte kommit igång igen förrän på det allra senaste. Blir det lik förbannat brist på värme nästa vinter får man väl investera i ett dyrt gymkort och springa på löpband, suck.

Björn Nilsson sa...

Det kanske dröjer tio-femton år till en sådan vinter som den förflutna igen. De brukar komma med den frekvensen ungefär tror jag. Eller om den senaste vintern var den sista "riktiga". Den som lever får se.

Varmt. Jo, det märker man nog. Tappar lusten till allting, känns det.