söndag 5 augusti 2007

Söder blomstrar - > 3000 besökare
Överallt tränger grönskan fram. Ger inte det anledning till optimism? Här härskar sten och asfalt, men den okuvliga växtkraften hittar alltid ett litet skrymsle där ett frö kan hitta rum nog för att slå sig ner och börja gro.

I detta fall är det i Pustegränd på Söder, fotograferat under söndagsmorgonens promenad. Vad jag kan se är det en utblommad tistel och en präktig gråbo närmast, samt kanske maskrosblad. Vad säger att det just skall växa orkideer på Söders bakgator? Längre bort sticker några korgblommiga vänner upp, men jag vet inte vad det är för sorter. Det finns hundratals olika asteracea, och jag känner inte till så många (men maskros och tussilago är ju väl kända för de flesta).

Pustegränd gör skäl för namnet: det är trapporna från Brännkyrkogatans början och upp till Hornsgatspuckeln. Man måste ha god kondition för att ta sig upp på "Söders höjder".

Över 3000 besökare har varit inne på den här bloggen vid det här laget. Hoppas att det varit nöjsamt, informativt, tankeväckande för dem som verkligen läst några inlägg. Kanske irriterande också. Själv har jag irriterats över bilder som jag lagt in ena dan men sedan "bara försvunnit" utan att jag hittat någon rimlig förklaring.

Som någon kanske har märkt är tröskeln för att få komma in och kommentera rejält avskräckande hög, och det kommer den att fortsätta att vara tills dess att jag har en kontrollfunktion där varje kommentar granskas innan den släpps igenom (eller med en brutal knapptryckning raderas!).

Inga kommentarer: