fredag 17 augusti 2007

Kommentarsmöjligheter hos mig - tja ...?

Som syns i slutet av mitt föregående inlägg går det faktiskt att ta sig in på min blogg och göra kommentarer - men det är höga hinder! Medvetet inlagda hinder av mig. Jag har sett hur det fungerar på andra bloggar, och det är inte uppmuntrande att notera hur mupparna är inne och härjar. Jag kan tänka mig medskribenter på bloggen men då skall jag på något sätt har koll på vad det är för figurer. Ingen dj-a "anonym" som agerar verbal dyngskvätt. Såna bör skaffa en egen blogg. Jag lovar att inte läsa den.

Så har du några synpunkter borde du hitta min epostadress någonstans (Fredrich gjorde ju det när han skrev och frågade varför det inte gick att kommentera) och skriv sedan till mig så funderar jag på om jag vill öppna porten till himmelriket för dig. Kolla gärna sjukförsäkring och testamente i förväg ifall du skulle skriva något olämpligt.

Föregående inlägg handlade för övrigt om finanskrisen. Nu tror väl en del att faran är över i och med att Federal Reserve i USA sänkte räntan. Eftersom det tar kanske ett eller två år innan räntesänkningar hinner slå igenom i den reella ekonomin är börsens uppgång av den anledningen ren och skär psykologi. Det enda som verkligen har hänt är att centralbankerna har öst ut pengar till affärsbankerna de senaste dagarna för att hålla folk lugna, och jag undrar vad som händer med den ökande likviditeten på sikt. En kombination av mer pengar, räntesänkningar, USA:s generellt dåliga affärer och politiska kris kan elda på nästa hot - nämligen ett utbrott av inflation. Då kanske centralbankerna står mellan två svårförenliga alternativ: att höja räntan för att hålla emot inflationsförväntningar eller sänka den för att hålla börser och investerare på gott humör. - Jag har ingen aning om svaret på dessa frågor, och jag tvivlar på att ens proffsanalytiker kan säga så mycket mer än att det lär bli rörigt även framledes. Ursprunget till krisen, överskuldsatta husägare i USA - bryr sig någon om dem längre?

2 kommentarer:

Fredrich Legnemark sa...

mja alltså, enda anledningen till att jag lyckades hitta din mail var att du angivit den i en kommentar på min blogg..annars hittade jag den ingenstans

Björn Nilsson sa...

Aha, jag har ju lite dimmig uppfattning om hur det ser ut "där ute". Tack för återkopplingen.

Då säger vi att det är

bn@hyveln.com

om det kan hjälpa någon vilsen medborgare.