tisdag 23 oktober 2012

Rättelse från Carl Johan

Någon som kommer ihåg när jag lade upp den här saken på bloggen förra gången?:


Jo, den förekom ju i samband med mina skriverier om demonstrationen mot EDL på Norra bantorget tidigare i år. Se här och här. Under demonstrationen visades en uppmaning till att skända den engelska flaggan, och tanken gick ju omedelbart till bilden ovan.


Carl Johan de Geer som stod för den svenska fosterlandsskändningen åtalades. Jag skrev att han frikändes, men här kommer brev från Carl Johan med rättelse:

Hej, detta är De Geer som berättar. Jag blev inte frikänd utan fälld för brotten Skymfande av statssymbol, Skymfande av utländsk statssymbol samt Uppvigling. Fick 75 dagsböter och mina verk beslagtagna och destruerade. 
En nutida parallell är Anna Odell, som fick precis samma straff för brottet Falsklarm.

Tack för rättelsen Carl Johan, det är trevligt när folk hör av sig och hjälper till att hålla bloggen felfri! Och du kan ju, även om det inte gick så bra i domstolen, kanske ändå vara nöjd med att ha skapat ett verk som bestått och som inspirerat andra att gå vidare ... och om man tänker på det där med 'inspiration' så kanske åtalspunkten om uppvigling inte var helt ute i det blå ...

2 kommentarer:

martin sa...

Hur är det nu? Vad dömdes Vilks för? Detta låter så himla bekant, skändar en symbol som en massa människor håller av, uppmuntrar andra att göra samma, jo det var ju Vilks det. Hur många dagsböter fick han?

Nej vänta nu, han fick SÄPO-vakter trots att vi vet vilka extremister det är som mördar här i Sverige.

Här ligger en hund begraven.

Björn Nilsson sa...

Kan man inte helt enkelt säga att "det är skillnad på folk och folk"?