lördag 28 mars 2009

London - "Sätt folket främst"


Här är en bild från London, en kraftfull motsvarighet till de tyska demonstrationerna jag skrev om tidigare idag. Put People First var den samlande parollen för den stora uppmarschen mot G20. Det är lite annat än "sätt bankdirektörerna först".

Bilden kommer från Richard "Lenin" Seymours blogg. Vill man se fler bilder finns där ett helt bildspel. Man kan väl säga att stenen är i rullning och den blir allt svårare att få stopp på. Allt fler människor är helt enkelt motståndare mot att låta de stora gossarna köra sitt spel längre och lasta över kriskostnaderna på de som inte är skyldiga till dagens elände. Till detta kan man lägga misstanken att de stora gossarnas planer kan misstänkas inte fungera på lite sikt, alternativt att de kommer att dra med sig ännu värre kriser lite längre fram. Då behövs det att det kommer in nya krafter - kanske "folket" helt enkelt?

2 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Bra att folket säger i från. Det är viktigt att få igång även en sådan här rörelse i Sverige. Man är trött på arbetarörelsen som styr facket i dag.. Nya människor måste in och de gamla avgå. De har inte folkets förtroende längre.

Björn Nilsson sa...

Men hur får man bort skojarna? När det började krisa till sig för den värdelösa socialdemokratiska högern ryckte ju V:s ledning ut till hjälp! Varför blir dessa människor som skall försöka se ut som vänster korrumperade när de suttit i riksdagen ett tag? Varför är det viktigare att vara kompis med de andra riksdagsmänniskorna än att vara kompis med en folkmajoritet som kan tänkas ställa upp på en politik som skulle knäcka Alliansen på nolltid?